Ģimenes ārsti turpinās "lēno streiku". Tas turpināsies līdz... 1. oktobrim

Streikojošie ģimenes ārsti joprojām nepiekrīt valdības piedāvājumam un pieprasa lielāku kapitācijas naudu jeb ikmēneša maksājumus par katru ārsta praksē reģistrēto pacientu un turpinās streiku, ziņo www.lsm.lv

Visiem pacientiem, kuri paliks “aiz svītras” būs jāpierakstās rindā - un gaidīšana var ievilkties dienām vai pat nedēļām, informēja streika komiteja.

FOTO: Shutterstock.com

Visiem pacientiem, kuri paliks “aiz svītras” būs jāpierakstās rindā - un gaidīšana var ievilkties dienām vai pat nedēļām, informēja streika komiteja.

 

Ārsti ir nolēmuši mainīt streika formu un turpmāk pieņemt līdz 20 pacientiem dienā. Šāds “lēnais streiks” varētu turpināties līdz 1.oktobrim, ja nekas nemainīsies un ārsti nepanāks vienošanos ar valdību.

Visiem pacientiem, kuri paliks “aiz svītras” būs jāpierakstās rindā - un gaidīšana var ievilkties dienām vai pat nedēļām, informēja streika komiteja. Tāpat streikojošie ārsti nenodrošinās pieaugušajiem pacientiem profilakses pakalpojumus un aicinās visus kolēģus neparakstīt e-veselības līgumu.

 

Pirmdien, 17.jūlijā, ģimenes ārstiem nosūtīts valdības vienošanās gala piedāvājums, aicinot par to vienoties otrdien ar Ministru prezidentu un veselības ministri.  Valdības piedāvājums paredzēja, ka no 2018.gada 1.janvāra ģimenes ārstiem palielinās kapitācijas naudas jeb ikmēneša maksājuma par katru reģistrēto pacientu daļu, kas paredzēta atalgojumam. Tāpat turpmāk kapitācijas naudas un ģimenes ārsta palīga/māsas atalgojuma aprēķinos par pamatu noteiktu virtuālo ģimenes ārstu prakses lielumu 1500 reģistrēto pacientu skaitu ģimenes ārsta praksē, informēja Veselības ministrija.

Reklāma
Reklāma

Streikojošie ārsti nenodrošinās pieaugušajiem pacientiem profilakses pakalpojumus un aicinās visus kolēģus neparakstīt e-veselības līgumu.

Tāpat piedāvājums paredzēja, ka kapitācijas naudas ietvaros, sākot ar 2018.gada 1.janvāri tiktu noteikta piemaksa 150 eiro mēnesī par atsevišķu kvalitātes kritēriju izpildi. Kritēriju noteikšanai tiktu izveidota darba grupa. Piedāvājums paredzēja arī atlikt obligātu “e-veselības” ieviešanu un citu prasību izpildi.

 

Tomēr ārsti pārmet valdībai, ka viņu ierosinājumi šajā vienošanās dokumentā nav ņemti vērā, līdz ar to streika komiteja vienošanos neparakstīs, un turpināsies “lēnais streiks”.