Prieks par veļas mašīnu: no mazgāšanas ar rokām līdz automātiskai žāvēšanai

“Atceros tos laikus, kad veļu mazgājām ar rokām. Tas bija traki – kad netīrās drēbes bija iekrājušās, vairākas dienas bija nepieciešamas, lai ar tiem kalniem tiktu galā. Bet nu pavisam vienkārši – samet apģērbu veļas mašīnā, un viss notiek pats no sevis,” par jauno veļas mašīnu ar žāvētāju LG 6 Motion - FH2U2HDM1N priecājas rīdziniece Sandra Lūse.

Esot Rīgā, galvenā veļas mašīnas pieskatītāja ir mamma, taču arī lielie bērni ir iemācījušies veļu sašķirot un izvēlēties piemērotāko programmu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Esot Rīgā, galvenā veļas mašīnas pieskatītāja ir mamma, taču arī lielie bērni ir iemācījušies veļu sašķirot un izvēlēties piemērotāko programmu.

 

Sandra ir priecīga, ka tieši viņa saņēmusi dāvanā jauno LG 6 Motion veļas mašīnu ar žāvētāju, jo iespēja nemaz nebija tik liela - sievietes aizpildītā anketa, kura piedalījās izlozē, bija viena no vairākiem tūkstošiem. Nu jaunā veļas mašīna atrodas Rīgas dzīvoklī, bet iepriekšējā “večiņa” (starp citu, arī LG), kura ģimenes īpašumā ir jau no 2007. gada, gaida savu rindu strādāt laukos. Sandra stāsta, ka pavisam nesen – vien pirms kādiem trim gadiem – lauku mājā joprojām ikdienas veļu mazgājuši ar rokām.

Esot Rīgā, galvenā veļas mašīnas pieskatītāja ir mamma, taču arī lielie bērni ir iemācījušies veļu sašķirot un izvēlēties piemērotāko programmu. Atceroties senos laikus, kad drēbju mazgāšana notika tikai ar rokām vai ar slavenās veļas mašīnas “Rīga” palīdzību, Sandra smej, ka mūsdienu bērni nenovērtē elektroniskās veļas mašīnas sniegto ikdienas atvieglojumu un dažreiz noslinko veļu uzlikt mazgāties.

 

Beidzot istabā nežāvējas drēbes!

Veļas mašīnas saimniece Sandra Lūse kopā ar divām meitām un dēlu dzīvo daudzdzīvokļu namā, kur dzīvoklim nav ne balkona, ne lodžijas, līdz ar to līdz šim visa lielā žāvēšana notikusi istabās, apģērbu karinot pie aizkaru stangām, pārmetot durvīm un krēsliem. Iepriekšējai veļas mašīnai biežākās izmantotās funkcijas bija kokvilnas mazgāšana 40 grādu temperatūrā un virtuves dvieļu kārtīga izmazgāšana un izkarsēšana 90 grādos. Dažkārt pēc brauciena uz laukiem garākā režīmā nācās mazgāt netīrās drēbes. Nu ģimene izmantos arī žāvētāju. Sandra ir pārliecinājusies, ka LG veļas mašīna ar žāvētāju ļauj iegūt tīras un sausas drēbes, nepērkot atsevišķu žāvētāju, līdz ar to, mājās neaizņem īpašu vietu. “Šīs īpaši šaurās veļas mašīnas dziļums ir tikai 45cm, tāpēc tā lieliski iederas arī mūsu mazajā vannas istabā.”

Sandra ir pārliecinājusies, ka LG veļas mašīna ar žāvētāju ļauj iegūt tīras un sausas drēbes, nepērkot atsevišķu žāvētāju, līdz ar to, mājās neaizņem īpašu vietu.

Ar jaunām funkcijām jāsadraudzējas

Pēc veļas žāvēšanas apģērbs kļūst mīksts un maigs, pat neizmantojot ķīmiskos veļas mīkstinātājus. Sandra vienīgi norāda, ka ar žāvēšanas funkciju, līdzīgi kā ar citiem jauninājumiem cilvēka dzīvē, ir “jāsadraudzējas”. Šajā gadījumā jāiemācās saprast, cik daudz kuras drēbes veļas mašīnā likt, lai nenāktu ārā izžuvušas, bet sagumzītas. “Reizēm cilvēki, izmēģinot kaut ko jaunu, sabīstas no tā, ka ar pirmo reizi nav, kā cerēts, un tad jaunajam atmet ar roku. Es esmu noskaņota izmēģināt un atrast labāko un piemērotāko mūsu ģimenei,” tā Sandra. Viņa piebilst, ka ļoti patīk tā žāvēšanas funkcija, kas apzīmēta ar gludekli – tas nozīmē, ka drēbes būs viegli mitras, bet uzreiz gludināmas un karamas skapī.

 

Laika funkcija

Jaunums, kas nav bijis līdzšinējām Sandras ģimenei piederošajām veļas mašīnām, ir atliktā laika funkcija. Tas nozīmē, ka var uzstādīt, lai veļas mašīna sāk darboties, piemēram, piecas stundas pirms saimniece pārrodas mājās, kad var uzreiz izņemt tīru un labi smaržojošu veļu. Ja tā ilgāku laiku izmazgāta paliek veļas mašīnā, veļa tomēr vairs nav tik svaiga, kā arī var sagumzīties.

Reklāma
Reklāma

 

Vai ieteiktu citiem? Protams!

Uz vaicājumu, vai jauno LG 6 Motion veļas mašīnu ar žāvētāju ieteiktu citiem, Sandra izsaucas: “Protams! Es ikvienam ieteiktu savā īpašumā iegādāties veļas mašīnu. Vienalga, kādu, jo veļas mazgāšana ar rokām patiešām ir grūts un smags darbs. Mūsu mājās veļu parasti mazgāju piektdienās un arī sestdienās. Vidēji nedēļā tiek izmazgātas 4 vai 5 veļas mašīnas. Ja ir jāmazgā kādas segas, tad noteikti vairāk. Un kā tu segu ar rokām izmazgāsi?” Sandra piebilst, ka jaunā LG 6 Motion veļas mašīna ir ļoti glīta – ar tumšo stikliņu un glītajām podziņām. Sandra spriež, ka tāda iederēsies ikvienā interjerā.  

 


Par veļas mašīnu:
Īpaši kompaktā LG veļas mašīnu ar žāvētāju - FH2U2HDM1N. LG veļas mašīna ar žāvētāju ļaus iegūt tīras un sausas drēbes, nepērkot atsevišķu žāvētāju, līdz ar to, mājās būs vairāk brīvas telpas. Šīs īpaši šaurās veļas mašīnas dziļums ir tikai 45cm, tāpēc tā lieliski iederēsies arī mazās telpās. 

LG veļas mašīna ar žāvētāju

Pēc veļas žāvēšanas apģērbs būs mīksts un maigs, pat neizmantojot ķīmiskos veļas mīkstinātājus. Atkarībā no mazgāšanas programmas izvēles, 6 Motion Direct Drive tehnoloģija pielāgo kustības katram apģērbu viedam, lai saudzētu veļu, kā arī izmazgātu to maksimāli tīru. Veļas mašīnai ir iespēja caur speciālu aplikāciju lejuplādēt jaunas mazgāšanas programmas, piemēram, īpaši piemērotas bērnu vai sporta apģērbam. Veļas mašīnai ir arī “atliktā laika” funkcija, kas nozīmē, ka, dodoties ārpus mājas, ir iespēja iestatīt mazgāšanas un žāvēšanas laiku tā, lai atgriežoties mājās, no veļas mašīnas var izņemt sausu un mīkstu veļu.
Šaurās veļas mašīnas izmērs: (P x Dz x A) 600 x 450 x 850 mm.


Plašāku informāciju par balvu vari iegūt šeit.