Ērta un droša ceļošana. 11 noderīgas lietotnes ceļošanas faniem

Rūpīgi saplānots ceļojums ir puse no prieka par jaunajiem iespaidiem. Kad galamērķis ir izsapņots, sāc meklēt izdevīgākos lidojumus, vietas, kur apmesties, un ko apskatīt. Neaizmirsti par drošību, dodoties uz nezināmu vietu, un sagatavojies arī neparedzētām situācijām.

Kad galamērķis ir izsapņots, sāc meklēt izdevīgākos lidojumus, vietas, kur apmesties, un ko apskatīt.

FOTO: Shutterstock.com

Kad galamērķis ir izsapņots, sāc meklēt izdevīgākos lidojumus, vietas, kur apmesties, un ko apskatīt.

Rūpīgi saplānots ceļojums ir puse no prieka par jaunajiem iespaidiem. Kad galamērķis ir izsapņots, sāc meklēt izdevīgākos lidojumus, vietas, kur apmesties, un ko apskatīt. Neaizmirsti par drošību, dodoties uz nezināmu vietu, un sagatavojies arī neparedzētām situācijām.

 

Paņem līdzi nepieciešamos dokumentus
Neaizmirsti pārliecināties, vai pases ir derīgas ieceļošanai konkrētajā valstī. Ir valstis, uz kurām ceļojot, vīza nav nepieciešama, bet vajadzīga ieceļošanas atļauja, tāpēc, dodoties uz ārzemēm, noteikti ir jāpārliecinās par ieceļošanas kārtību katrā konkrētajā valstī.


Neaizmirsti par apdrošināšanu
Noformējot Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK) un ceļojumu apdrošināšanu, var ietaupīt ģimenes finanšu līdzekļus. EVAK var noformēt bez maksas un tās derīguma termiņš ir trīs gadi. EVAK nodrošina pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanu ES iedzīvotājiem ar tādiem pašiem nosacījumiem, kā vietējiem valsts iedzīvotājiem. Plašāku pakalpojumu kāstu sniedz privātās veselības apdrošināšanas. 

Lietotne “Ceļo droši" ir kompakta Ārlietu ministrijas mājas lapas konsulārās sadaļas versija. Aplikācijā var iepazīties ar ceļojumu brīdinājumiem, pārliecināties, vai ceļojuma plānošanai veikts viss nepieciešamais, atrast Latvijas pārstāvniecību kontaktinformāciju, tai skaitā fotogrāfijas, kas palīdzēs atpazīt pārstāvniecību ēkas, kā arī pieejams diennakts tālrunis ārkārtas situācijām+ 371 26 33 77 11, lai ātri un ērti varētu nekavējoties sazināties ar Konsulārā departamenta dežurantu.
 

Lietotnes, kas ceļošanu padarīs aizraujošāku un ērtāku!

Lietotne TripIt noderēs tiem ceļotājiem, kuri daudz pārvietojas pa svešām valstīm, paliek dažādās viesnīcās, ir bieži pārlidojumi un citas aktivitātes, kur svarīgi ir ierasties laikus un pareizā vietā. Sekot rezervācijām un laikiem ērtāk, ja visus svarīgākos datus laicīgi ievada aplikācijā Triplt. Epastos saņemtos rezervāciju apstiprinājumus un e-biļešu apstiprinājumus var pārsūtīti uz aplikācijas speciāli izveidoto pastkasti, kur tos hronoloģiski secīgi sakārtos. Papildus tiks piedāvātas ceļojumu kartes un ērtākā navigācija, kā līdz šiem punktiem nokļūt.
 

Lietotne FlightAware, kas vienuviet piedāvā visu aviokompāniju un lidostu lietotņu apkopojumu, attiecīgi piedāvājot svarīgāko pieprasīto informāciju par lidojumiem un lidostu aktualitātēm. Iespēja sekot konkrētam reisam reālā laika režīmā, saņemt brīdinājumus par reisu kavēšanos vai atcelšanu. 
 


Bezmaksas un brīvās pieejas Wi-Fi karte jebkurā pasaules valstī būs pieejama, ja lejupielādēsiet lietotni Wiffinity. Saraksts ar pieejamajiem bezmaksas interneta pieslēguma punktiem atjaunojas automātiski. Daļai no punktiem ir pieejamas arī paroles, ko atļauj izmantot konkrētā Wi-Fi īpašnieki.
 

Katram ir sava iemīļotākā laika prognožu vietne, bet ja meklējat jaunu uzticamu avotu, izmēģiniet lietotni WeatherPRO. Patīkamais bonuss ir tas, ka šī lietotne piedāvā specifiskas laika prognozes slēpotājiem, laivotājiem, tiem, kas vēlas laiskoties saulainās pludmalēs un peldēties. Prognozes tiek novērtētas kā ļoti precīzas.
 

Ceļasomu pakošana vieniem sagādā patīkamas pirmsceļojuma trīsas, bet citiem ir galvassāpju iemesls. Lietotne PackPoint var kļūt par parocīgu špikeri pirms koferu vai mugursomu kravāšanas. Norādot ceļojuma galamērķi, veidu un ceļojuma ilgumu, tiek piedāvāts lietu saraksts, kas ir jāņem līdzi – sākot ar mugursomu un telti un beidzot ar zobu dienu un pretapaugļošanās tabletēm. Var izveidot savu ceļojuma lietu sarakstu dažādam situācijām un saglabāt to lietotnes arhīvā. 

Reklāma
Reklāma

 

Lietotne ar līdzīgām funkcijām UpackingList, kas papildus piedāvā arī izdarāmo darbu sarakstu, pirms pamet mājas, piemēram, aicina pārbaudīt, vai ir izslēgts gludeklis un mājas mīlulis kaķis ir nodot drošās rokās, kamēr saimnieki prombūtnē.
 


Lietotne TouristEye palīdzēs saplānot maršrutu līdz sīkumiem. Ievadot galamērķi un dažus ceļa starpposmus, tiek izskaitļoti apskates vērti objekti, interesantas kafejnīcas, parki un citas vietas, kuras var apciemot ceļā uz galamērķi. Lietotne piedāvā arī iespēju rezervēt viesnīcas un nopirkt biļetes uz pasākumiem.
 


Ērtākā lidojumu meklēšanas lietotne Skyscanner, kas palīdzēs sameklēt ērtākos, lētākos, ātrākos lidojumus no jebkuras lidostas uz jebkuru galamērķi. Atliek vien izvēlēties sev piemērotāko. Ērta un vienkārša lietošana, uzticams informācijas avots, ko augsto novērtējuši dažādu ceļojumu mājas lapu lietotāji.


Lietotne Here WeGo, kas darbojas līdzīgi kā Google Map un Waze, piedāvājot aktualizētās kartes un navigāciju 3D izpildījumā. Ir arī informācija par sabiedrisko transportu. 
 


Spiedoša vajadzība atrast tualeti svešas pilsētas centrā var nopietni sabojāt emocionālo labsajūtu un ceļošanas prieku. Tāpēc ir izveidota visai noderīga aplikācija Flush, kas dažādās pasaules pilsētās palīdzēs atrast tuvāko maksas vai bezmaksas tualeti, kā arī parādīs ceļu, kā līdz tai nokļūt.
 


Labi sagatavotā tūrisma pārgājienā nepatīkamiem pārsteigumiem gadīties nevajadzētu, tomēr notiek visādi. Lietotne SAS Survival Guide pateiks priekšā gan Morzes ābeces pamatus, iemācīs iekurināt ugunskuru un apmācīs citām izdzīvošanas prasmēm. Lietotni ir izstrādājis bijušais specdienesta kareivis, kas ir pieredzējis izdzīvotājs sarežģītos apstākļos.

 

Autors: Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm

 

Foto avots: Shutterstock.com