Vista melnajos piparos ar citronu un ceptu kāpostu

Jā, cepts kāposts ar vistu ir ļoti gards!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jā, cepts kāposts ar vistu ir ļoti gards!

4 porcijas
Laiks: 20 minūtes


Vista
600 g cāļa krūtiņas filejas
1 citrona miziņa 
1 – 1,5 tējk. Santa Maria melno piparu, drupinātu
1,5 tējk. Santa Maria sāls 
2 ēd.k. rapšu eļļas 

Cepts kāposts
1 uz pusēm pārgriezts citrons 
1 kāposts, sagriezts ceturtdaļās (4)
50 g gabaliņos sagriezta sviesta 
1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu 
0,5 tējk. Santa Maria sāls 

Mērce 
300 ml skābā krējuma
2. tējk. Santa Maria estragona
1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
1 tējk. Santa Maria sāls 

 

Reklāma
Reklāma

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Pievienojiet vistas gaļai sāli, melnos piparus un citrona miziņu. 
2. Ielieciet citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā, pievienojiet sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārtojiet pannā sviestu. Gatavojiet cepeškrāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes. 
3. Apcepiet vistu eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras puses. 
4. Ielieciet vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā cepiet, līdz viss ir gatavs. 
5. Nelielā bļodā samaisiet visas aukstās mērces sastāvdaļas. 
6. Vistu pasniedziet ar ceptajiem kāpostiem, mērci un citronu. 

 

Sastāvdaļas