Iznācis padomu žurnāls vecākiem – „Bērnam Droša Bērnība”. Saņemams bez maksas!

Kā sniegt palīdzību, ja bērns ir aizrijies; kā rīkoties, ja satiec nomaldījušos bērnu; kā zināt, vai bērns cieš no vardarbības – šie ir tikai daži no tematiem, par kuriem vairāk var uzzināt Labklājības ministrijas padomu žurnālā „Bērnam Droša Bērnība”. Žurnālu vecāki bez maksas var gan saņemt drukātā formātā, gan lasīt elektroniski. 

Žurnālu vari saņemt bez maksas drukātā formātā, sazinoties ar „Mammamuntetiem.lv” redakciju (tālrunis 25665515, e-pasts: fonds@mammamuntetiem.lv). Žurnāla eksemplāru skaits ierobežots. Foto: Agnese Gabrāne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Žurnālu vari saņemt bez maksas drukātā formātā, sazinoties ar „Mammamuntetiem.lv” redakciju (tālrunis 25665515, e-pasts: fonds@mammamuntetiem.lv). Žurnāla eksemplāru skaits ierobežots. Foto: Agnese Gabrāne

Latvijā arvien ir ļoti augsti bērnu traumatisma rādītāji, tāpēc gada nogalē Labklājības ministrija vecākiem izdevusi izglītojošu padomu žurnālu „Bērnam Droša Bērnība”. To ir iespējams bez maksas lasīt internetā www.mammamuntetiem.lv/zurnals, kā arī saņemt drukātā formātā, sazinoties ar „Mammamuntetiem.lv” redakciju (tālrunis 25665515, e-pasts: fonds@mammamuntetiem.lv). Žurnāla eksemplāru skaits ierobežots (izdoti 30 000 eksemplāru). 

„Ikvienam bērnam Latvijā ir jājūtas droši. Un šo sajūtu pirmām kārtām viņam sniedz ģimene. Tāpēc esmu gandarīts, ka šis žurnāls ir lielisks palīgs vecākiem, kā rīkoties dažādās situācijās, kā audzināt emocionāli veselu bērnu, kā veidot drošu vidi mājās un kā mācīt bērnam drošības likumus uz ielas. Šis izdevums sniedz zināšanas, kas liek aizdomāties un rīkoties, lai mūsu bērniem būtu droša bērnība,” stāsta labklājības ministrs Jānis Reirs. 

Žurnāls ir lielisks palīgs vecākiem, kā rīkoties dažādās situācijās, kā audzināt emocionāli veselu bērnu, kā veidot drošu vidi mājās un kā mācīt bērnam drošības likumus uz ielas. 


Žurnāla tapšanā iesaistījušies izcili savas jomas speciālisti – bērnu ārsti, reanimatologi, psihologi, juristi u.c. –, aicinot vecākus pašizglītoties par dažnedažādiem ar bērnu audzināšanu saistītiem jautājumiem, to skaitā par to, kā novērst bērna traumatisma riskus. 

Reklāma
Reklāma

Intervijā žurnālam „Bērnam Droša Bērnība” Latvijā pazīstamais bērnu ārsts, reanimatologs Pēteris Kļava uzsver, ka ikvienam pieaugušajam, kurš plāno ģimenes pieaugumu vai jau ir kļuvis par vecāku, ir jāizpilda noteikti mājasdarbi. „Viens no tiem – izglītojies! Lasi par bērna drošību, piemēram, izlasi visu žurnālu „Bērnam Droša Bērnība”. Uzzini, kas var notikt ar tavu bērnu, ja viņš iet pie rokas, ja atrodas ciemos, pie jūras, uz kuģa, virtuvē, vannas istabā u.c. To vecāku, kas ir intuitīvi viedi un inteliģenti izglītoti, bērniem problēmas gandrīz nekad negadās. Tā ir summa šai intuitīvajai sirds gudrībai, izglītībai, inteliģencei un informētībai. Tās ir bērna bruņas. Tad pati esība šo bērnu aizsargās,” uzsver bērnu ārsts, reanimatologs Pēteris Kļava. 
 

Vecākus aicinām apmeklēt nodarbību par pirmās palīdzības sniegšanu un bērna drošību. Pieteikties vari ŠEIT