Ar kūpinātām reņģītēm pildītas olas

Glīti noformētas olas galdā ceļamas ne tikai Lieldienās. Tās rotās ikvienu brokastu galdu vai mājas ballīti. Un pats galvenais - tās ir ļoti garšīgas!

Ja vēlies ko neparastu, klasisko ķilaviņu vietā vari izmantot kūpinātas reņģes.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies ko neparastu, klasisko ķilaviņu vietā vari izmantot kūpinātas reņģes.

 

Izvāra olas, atdzesē aukstā ūdenī, notīra un sagriež gareniski uz pusēm, izņem atsevišķā traukā olu dzeltenumus. Olu baltās laiviņas sakārto lēzenā traukā.

Atsevišķā trauciņā ar dakšiņu sasmalcina olu dzeltenumus un tāpat arī kūpinātās reņģes, sajauc visu kopā.

Pievieno sīki sasmalcinātu sīpolu un majonēzi, sajauc visu kopīgā masā. Pilda ar dakšiņu olu laiviņās (ar kaudzīti), virsu rotā ar pētersīļu lapiņu.

Ļoti skaisti izskatās, brīnišķīgi garšo, sātīgi un ātri pagatavojamas uzkodas. Olas var izvārīt jau vakarā, pārējais viss prasīs tikai 3-5 min. laika.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pētersīļi - 3.zariņi
  • Kūpinātas reņģes - 1.konservu kārbiņa
  • Sīpols - 1.vidēja lieluma
  • Cieti novārītas olas - 6
  • Dillites - 2 .zariņi