Pašgatavota maizes zupa - recepte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī izkaltē un apgrauzdē brūnas. Apgrauzdēto maizi pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā atstāj apmēram 30 minūtes. Pēc tam maizi ar visu šķidrumu izberž caur sietu, lej katlā, pievieno cukuru, nomazgātus žāvētos augļus, kanēli un vāra līdz augļi mīksti, pēc tam pielej izspiestu dzērveņu sulu. Pasniedz atdzesētu, katrā deserta šķīvī ieliek pāris gabaliņus ledus, lej maizes zupu, virsū uzliek kaudzīti putukrējuma.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kanēlis
  • Dzērvenes - 40.g
  • Žāvēti augļi (rozīnes, āboli, plūmes) - 50.g
  • Cukurs - 80.g
  • Ūdens - 4.glāzes
  • Rupjā klona maize - 300.g
  • Saldais krejums - 70.g
  • Cukurs