Šī gada grāmatas. TOP 23

Jau vairākus gadus Mammamuntetiem.lv radošais kolektīvs Ziemassvētku dāvanu maisā atrod lieliskas grāmatas no apgāda Zvaigzne ABC. Šis gads nav izņēmums. Tad nu padalāmies savās izvēlēs, varbūt idejas noderēs arī tev, mīļais lasītāj!

FOTO: Shutterstock.com

Viņš un viņaJuris Rubenis: Viņa un Viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss

"Par mīlestību, attiecībām un seksu raksta gandrīz visi. Vai varat iedomāties kādu no glancētajiem “dzīves stila” žurnāliem, kas uzdrīkstētos šīs tēmas ignorēt? Šķiet, ka visam sen jābūt skaidram. Un tomēr – varbūt tieši tāpēc šajā jomā valda ļoti liela neizpratne, daudz muļķību un pārpratumu. Kas ir mūsu attiecības? Ko tās īsti nozīmē? Ko tās varētu nozīmēt? Tie šķiet muļķīgi jautājumi pirmajā dzīves daļā, jo tad mums viss šķiet pilnīgi skaidrs. Taču tad, kad esam izgājuši cauri vairākiem pieredzes lokiem, krituši, sasitušies un varbūt nedaudz pamodušies dzīves sarežģītībai vai... vienkāršībai, tā vairs nedomājam. 
Gadu gaitā esmu sapratis, ka attiecības ir daudz plašāks un sarežģītāks esības apgabals, nekā gribētos teologiem, psihologiem, biologiem un pašiem attiecību partneriem.
Lai godīgi un jēgpilni risinātu attiecību jautājumus, mūsdienās nepieciešama iekļaujoša, integrāla pieeja. Mēs – dažādu jomu labāki vai sliktāki profesionāļi − varam ietiepīgi palikt tikai pie savām pieejām, taču tad var gadīties, ka mūsu padomi drīz vairs nevienam nebūs vajadzīgi. Un nevis tāpēc, ka cilvēki būtu kļuvuši stulbi un aprobežoti, bet tāpēc, ka viņi nereti jūt – mūsu ieskati ir vienpusīgi, tajos nav iekļauti visi aspekti, līdz ar to tie traucē saredzēt kopīgo dzīves bildi. Ja sniedzam labi gribētas, bet vienpusīgas atbildes, tām parasti ir blaknes, kuras vienā jomā palīdz, taču vienlaikus kādā citā jomā var situāciju vēl vairāk sarežģīt." Juris Rubenis.

 

Toms Kreicbergs. Lopu ekspresis

Latvija, 20. gadsimta pirmā puse. Ulmaņlaiki, valsts okupācija, deportācijas, bailes, karš un nabadzība. 
Ņujorka, 21. gadsimts. Volstrītas bankas, nauda un arvien vairāk naudas, daudzsološa, spoža, iespēju pārbagāta dzīve. 
Laura – meitene no ulmaņlaiku Latvijas, kura pārcietusi izsūtījumu Krasnojarskā, un viņas mazdēls Pēteris – puisis, kurš ar postpadomju bagāžu plecos nokļuvis Volstrītas mahināciju džungļos. 
Toms Kreicbergs ir uzcēlis varenu tiltu pāri gadu desmitiem, pāri jūrām un okeāniem, pāri bailēm, izmisumam, vientulībai un iznīcībai, lai Laura un Pēteris – divi trimdinieki uz bezgalīgām vilciena sliedēm – satiktos.

 

Sapņu saraksts

Lori Nelsona Spīlmena. Sapņu saraksts

Bretai, šķiet, ir viss, ko vien var vēlēties: ienesīgs darbs, ērta mājvieta, pievilcīgs draugs. Vārdu sakot, brīnišķīga dzīve! Taču līdz brīdim, kad nomirst viņas mīļotā māte, atstādama testamentu ar vienu iespaidīgu noteikumu: lai Breta saņemtu mantojumu, viņai vispirms jāīsteno dzīves mērķu saraksts, kuru viņa ir uzrakstījusi četrpadsmit gadu vecumā.

Mani mērķi, kad būšu pieaugusi:
Aizbraukt uz Parīzi!
Iemīlēties! Uzstāties publikas priekšā uz īstas, lielas skatuves! ...

Breta ir galīgi apmulsusi un nespēj saprast mātes lēmumu – viņas bērnības sapņi ne mazākā mērā nelīdzinās šābrīža vēlmēm trīsdesmit četru gadu vecumā. Daži no tiem šķiet pilnīgi neiespējami. Kā viņa varētu veidot attiecības ar tēvu, kurš miris pirms septiņiem gadiem? Citi mērķi (kļūt par nepārspējamu skolotāju!) liktu viņai pilnībā mainīt turpmāko dzīvi. Kad Breta negribīgi uzsāk ceļojumu savā bērnības sapņu pasaulē, viņa piedzīvo jaunu atklāsmi: reizēm dzīves brīnišķīgākās dāvanas ir atrodamas pilnīgi negaidītās vietās.

Lori Nelsonas Spīlmenas lielākā mīlestība ir rakstīšana, tomēr viņai patīk arī burāt, ceļot, skriet un lasīt. “Sapņu saraksts” ir viņas pirmais romāns, un tas izdots jau trīsdesmit valstīs. Pēc tā motīviem top arī filma.

 

Sirds mirst pēdējā

Mārgareta Atvuda. Sirds mirst pēdējā

Stens un Šarmeina ir precēts pāris, kas cenšas izdzīvot vidē, kur valda ekonomisks un sociāls sabrukums. Viņi mitinās savā automašīnā, pārtiek no dzeramnaudas, ko Šarmeina saņem, strādādama bārā, baidās no bandām, kas klejo apkārt, un slīgst arvien dziļākā izmisumā. Tāpēc, ieraudzījuši sludinājumu par Pozitrona projektu – "sociālu eksperimentu", kas piedāvā pastāvīgu darbu un pašiem savu māju Saderības pilsētā, – viņi nekavējoties piesakās tajā. Apmaiņā pret šo paradīzi ir tikai jāziedo sava brīvība katru otro mēnesi, kas jāpavada cietuma kamerā.
Sākumā viss ir labi. Taču pamazām, slepus viens no otra, Stens un Šarmeina kaislīgi iemīlas savos dublieros – pārī, kas dzīvo viņu mājā, kamēr viņi paši atrodas cietumā. Drīz virsroku gūst neuzticēšanās, vainas apziņas un seksuālās iekāres radītā spriedze, un Pozitrons izskatās ne vairs kā vēlmju piepildījums, bet gan drīzāk kā baisa pareģojuma pārtapšana īstenībā.
“Sirds mirst pēdējā” ir dzēlīgi asprātīgs un draudīgs romāns par tuvu nākotni, kurā likumam paklausīgie tiek ieslodzīti, bet likumpārkāpēji bauda brīvību, un Mārgareta Atvuda tajā apliecina savu žilbinošo rakstnieces talantu.

 

IemīlešanāsHavjers Mariass. Iemīlēšanās

Kādā Madrides kafejnīcā Marija Dolsa, kura strādā izdevniecībā, ik rītu gadiem ilgi kā apburta vēro nepazīstamu pāri – vīrieti un sievieti, viņu sajūsmina tas, cik laimīgi tie abi izskatās kopā. 
Marijai pāris atgādina iemīļotus romāna varoņus, viņa vēl tiem “visu to labāko” un cer, ka abu dzīve tikpat laimīgi turpināsies vienmēr. Taču “laimīgo beigu” iespēju iznīcina slepkavība – vīrieti, Migelu Desvernu, šķietami nejauši nogalina. 
Taču pēc kāda laika šis notikums, kas bija šķitis vienkāršs un skaidrs, atkal skar Marijas dzīvi, jo viņai izveidojas attiecības ar nogalinātā Migela labāko draugu, liekot sagrīļoties agrākajai pārliecībai un mudinot uzdot jautājumu, vai savulaik kafejnīcā iztālēm vērotā dzīve bijusi īsta vai tikai kā maska slēpusi pavisam ko citu. Kur mīt patiesība, ja pat mūsu pašu domas, jūtas un kaislības ir tik netveramas un mainīgas? Un kas tad ir mīlestība, ja ne attaisnojums ikvienai rīcībai – gan cildenai un nesavtīgai, gan nosodāmai un nelietīgai?

Meklējot aļasku

 

Džons Grīns. Meklējot Aļasku

Pirms

Mailss Halters, kurš sava kaulainā, tievā auguma dēļ iesaukts par Resni, līdz šim vadījis mierīgu dzīvi mājās. Visa viņa dzīve ir bijusi viens liels "ne-notikums", un aizraušanās ar slavenu cilvēku pēdējiem izteiktajiem vārdiem tikai padarījusi viņa alkas pēc Lielā Varbūt vēl lielākas.

Mailss dodas mācīties uz reizēm trako, visai nepastāvīgo un nebūt ne garlaicīgo Kalverkrīkas privātskolu, un viņa dzīve kļūst pilnīgi pretēja – neprognozējama un bīstama. Jo turpat netālu ir Aļaska Janga. Lieliskā, gudrā, jautrā, seksīgā, pašgraujošā, trakā un absolūti valdzinošā Aļaska Janga, kura ir kā notikums pati par sevi. Viņa ievelk Resni savā pasaulē, iesviež Lielajā Varbūt un nozog viņa sirdi.

Pēc
Nekas vairs nav tā, kā bija.

 

Pilsēta bez dvēselesRensoms Rigss. Pilsēta bez dvēseles

1940. gada septembris.

Desmit brīnumaini bērni bēg no briesmoņu armijas.

Viņiem var palīdzēt tikai viens cilvēks, bet šī sieviete ir iesprostota putna ādā.

Džeikoba Portmena neparastais ceļojums turpinās. Viņš kopā ar jauniegūtajiem draugiem dodas ceļā uz Londonu – pasaules brīnumu galvaspilsētu. Tur viņi cer izārstēt savu iemīļoto direktori mis Peregrīni. Tomēr šajā kara plosītajā pilsētā viņiem uz katra stūra uzglūn baisi pārsteigumi. Turklāt Džeikobam nākas pieņemt nozīmīgu lēmumu par savām jūtām pret Emmu Blūmu.

“Pilsēta bez dvēseles” ievilina lasītājus fantāzijas bagātā pasaulē, kur sastopama telepātija un laika cilpas, ērmu izrā

des un būtnes, kas spēj mainīt veidolu. Šo pasauli apdzīvo pieauguši īpatņi un slepkavnieciskas nebūtnes, tur atrodas zvērnīca ar savādiem un noslēpumainiem dzīvniekiem.

Tāpat kā pirmajā romānā no sērijas par brīnumbērniem, arī šajā grāmatā apvienota aizraujoša fantāzija un vēl nekad nepublicētas fotogrāfijas, radot lasītājiem neatkārtojamu piedzīvojumu.

 

Kā būt parīzietei

Kā būt parīzietei vienmēr un visur

Parīziete ir kas vairāk par Parīzes iedzīvotāju. Ikviena sieviete var būt parīziete, ja vien viņai piemīt tās īpašais šarms. Šajā grāmatā četras īstas parīzietes un bohēmistes – rakstniece Anne Beresta, modele Karolīna Demegrē, filmu producente Sofija Masa un scenāriste Odrija Divāna – atklāj, kā dzīvo, ko domā, kā ģērbjas, ko ēd, kā priecājas un mīl parīzietes.

Grāmatā netrūkst praktisku ieteikumu parīzietes nerakstīto likumu apguvei (sākot no matu sakārtojuma, pot au feu receptes un beidzot ar Burberry mēteli uz kaila auguma). Taču tās galvenā vērtība ir vēstījums, ka sievietei vienmēr un visur ir jābūt sievietei, ka patiesi šarmantu viņu padara dabiskums un brīvība nebūt perfektai.

Šai grāmatai ir jābūt ikvienas sievietes grāmatplauktā, tāpat kā viņas garderobē jābūt leģendārajai mazajai melnajai kleitiņai!

 

TautasdziesmasSudraba smildziņa. Dabas skaistums latviešu tautasdziesmās
Ai, tēvu zemīte,
Tavu jaukumiņu,
Smildziņa ziedēja
Sudraba ziedus.

Šajā krāšņi ilustrētajā grāmatiņā apkopotas latviešu tautasdziesmas, kurās apdziedāts Latvijas dabas skaistums – zīda pļavas, baltie mākoņu paladziņi, zelta rudzu ziedi, zaļā bērzu birze, balti putotā Daugava…

Grāmata sagatavota pēc 1972. gada izdevuma, un tās brīnišķīgo ilustrāciju autors ir latviešu akvareļglezniecības vecmeistars Kārlis Sūniņš.

 

Draiski dzejolīši

 

Draiski dzejolīši

„Draiski dzejolīši” ir krājums, kurā sakārtoti dažādu autoru dzejoļi bērniem.

Izvēlēto autoru kolektīvs ir tikpat raibs kā šīs grāmatiņas noformējums: tur ir Plūdonis, Bārda un Rainis, tur – Lasmanis, Pēlmanis, Osmanis un, protams, Brūveris Pēters un Baltvilks Jānis, un Čaklais Māris, un Cielēna Māra... Vai Vācietis ir? Nu, protams, kā nu bez viņa!

No dažādu gadu dzeju grāmatām atlasīti paši mīļākie un draiskākie dzejoļi: tie ir priekšā lasāmi, bērniem pašiem burtojami, viegli iegaumējami un uz skatuves skaitāmi.

Grega dienasgrāmata

 

Džefs Kinnijs. Grega dienasgrāmata 11. Uz naža asmens

Grega Heflija dzīve kļūst arvien saspringtāka. Viņa mamma domā, ka videospēles pārvērš smadzenes biezputrā, tāpēc vēlas, lai dēls noliktu pulti un attīstītu savu “radošo pusi”.

It kā ar to vēl nepietiktu, tuvojas Helovīna vakars un Gregam no visām pusēm uzglūn raizes. 

Kad Gregs atrod paciņu želejas tārpu, viņam rodas ideja. Varbūt mamma liks viņu mierā, ja viņš uzņems filmu un... kļūs bagāts un slavens?

Bet varbūt šī plāna īstenošana tikai dubultos Grega nepatikšanas?

 

Reklāma
Reklāma

Nkijas dienasgrāmataReičela Renē Rasela. Nikijas dienasgrāmata 4. Ne pārāk graciozas daiļslidotājas stāsti

Nikija Maksvela kopā ar draudzenēm viscēlākās idejas vārdā nolēmusi piedalīties skolas daiļslidošanas šovā, taču izrādās, ka uz ledus viņa ir vēl lielāka NEJĒGA nekā citviet un vairāk slidinās pa to uz dibena nekā uz slidām. 
Vai draudzenes sagaida nenovēršama izgāšanās? Nikijas ļaunākā ienaidniece Makenzija dara visu iespējamo, lai tā notiktu.

Nikijas ieteikumi perfektam SLIDONATORAM.
1. Atrodi vērtīgu iemeslu, kura dēļ slidot! (Pluspunkti, ja arī Brendonam tas patīk!)
2. Slido kopā ar Ledus princeses labākajām draudzenēm Hloju un Zoju.
3. Panāc, lai riebīgā Makenzija ATŠUJAS!!!!
4. Pārliecinies, ka tu vispār proti slidot...

 

Gandrīz deektīveLorena Čailda. Klerisa Bīna: Gandrīz detektīve

Nav viegli koncentrēties mācībām, ja apkārt norisinās neizprotami notikumi. Klerisa Bīna sāk justies kā viņas iemīļoto grāmatu varone Rūbija Redforta – lai gan šai meitenei ir tikai vienpadsmit gadu, viņa jau ir īstena detektīve.

Klerisa un viņas absolūti labākā draudzene Betija Mūdija plāno sagatavot nepārspējamu projektu grāmatu konkursam un iegūt tajā galveno balvu, taču pēkšņi Betija pazūd – gluži kā gaisā izkūpējusi, un neciešamā skolotāja misis Vilbertone liek Klerisai strādāt pārī ar skolas lielāko palaidni Kārlu. Vai viņas jaunais partneris visu sabojās? Vai Betija atgriezīsies? Un kas gan noticis ar konkursa galveno balvu, kuru kāro iegūt ikviens?

Britu rakstniece un ilustratore Lorena Čailda raksta gan pavisam maziem bērniem, gan jau lielākiem. Viņas darbi ieguvuši vairākas literārās balvas.

 

Lielā brīnišķīgo darbiņu grāmataSjūzana Adamsa, Andžela Vilksa. Lielā brīnišķīgo darbiņu grāmata

Grāmatā apkopotas aizraujošas idejas nodarbēm brīvajā laikā. Te ir gan dažādas spēles, gan neskaitāmi padomi, kā no lētiem un viegli pieejamiem materiāliem pagatavot interesantas lietas.

Nedaudz fantāzijas, un jūs salīmēsiet, salocīsiet un sašūsiet daudzko skaistu un noderīgu.

Lai kādas būtu bērnu intereses, šajā vispusīgajā rokasgrāmatā ikviens atradīs sev kaut ko piemērotu.

101 lielisks dabaszinību eksperiments

 

Nīls. Ardlejs. 101 lielisks dabaszinību eksperiments

Rodi prieku, veicot 101 dabaszinību eksperimentu, kas ir droši izpildāms arī mājas apstākļos.

  • Izgatavo vulkāna modeli no virtuvē esošām vielām.
  • Vēro, kā pupiņa augot izvijas cauri labirintam.
  • Izgatavo periskopu no piena pakas un palūkojies ap stūri.
  • Īsteno šos brīnišķīgos projektus un iepazīsti zinātnes pasauli! 

 

Burvju trikiDžons Tremeins. Burvju triki

Lieliska rokasgrāmata topošajam burvju māksliniekam! Tajā ir vairāk nekā 60 triku aprakstu. Katrs trika demonstrēšanas posms ir izskaidrots soli pa solim un ilustrēts ar attēliem.

Vajag tikai nedaudz pacietības, lai sagatavotu visu nepieciešamo un ievingrinātos trika demonstrēšanā, un drīzumā jaunais burvju mākslinieks jau varēs pārsteigt publiku, no papīra tūtas izņemot trusīšus, vai izbrīnīt draugus, nolasot viņu domas.

Triku aprakstus papildina ieskats slavenu iluzionistu biogrāfijās un vērtīgi padomi, kā kļūt par īstu burvju mākslinieku.

Grāmata noderēs gan skolēniem, kuri vēlas iemācīties ko jaunu un neparastu, lai pārsteigtu draugus un ģimenes locekļus, gan arī pieaugušajiem.

 

Padomi stilīgai meiteneiŽans Fransuā Patarēns. 1000 padomu stilīgai meitenei

Kaut kur tepat tev līdzās dzīvo kāda meitene, kura ir izskatīga, pašpārliecināta, jebkurā situācijā vienmēr gatava rīkoties. Viņai veicas mīlestībā, viņa patīk skolotājiem, bet vecāki ar šo meiteni lepojas. Turklāt Stilīgā meitene lieliski orientējas modes jautājumos, pārzina pareiza uztura noslēpumus, prot nevainojami uzklāt meikapu... Jā, šī meitene ir ideāla. ...vai gandrīz ideāla.

Vai arī tu vēlies kļūt par Stilīgo meiteni? Ja tā, tev lieliski noderēs grāmata “1000 padomu Stilīgai meitenei”. Izlasot to, iespējams, tev jau uzreiz būs skaidrs, kā rīkoties! Tu vairs neapmulsīsi no bagātīgā preču klāsta apavu veikalā, nemocīsies neziņā, kura ir tava labākā draudzene, pratīsi 5 minūtēs atbrīvoties no dažiem kilogramiem. Tu uzzināsi, kā orientēties horoskopu pareģojumos un noskaidrosi, kas tevi gaida, kad sasniegsi savus astoņpadsmit.

Un tas vēl nebūt nav viss, par ko tev pastāstīs Stilīgā meitene un kas tev jāņem vērā, ja esi iecerējusi viņai līdzināties.

Ja tev jau ir vismaz 13, lasi šo aizraujošo grāmatu, priecājies par smieklīgajām ilustrācijām un apgūsti vēl nezināmo. Tici, tev viss izdosies!

 

EnciklopēdijaSkolēna enciklopēdija

Jauns, bagātīgs izdevums, kurā ir plaša informācija un pilnīgākais vizuālais risinājums par norisēm uz Zemes un Visumā, atainojot dabas, zinātnes un vēstures procesus.

Enciklopēdijā atklāsiet Tutanhamona kapeņu noslēpumu un DNS apslēpto informāciju, pārceļosiet laikā, kad cēla Lielo Ķīnas mūri, kad senie grieķi būvēja Partenonu Atēnās un kad norisinājās divu Pasaules karu kaujas, izpētīsiet dinozauru no iekšienes, signālus no kosmosa, neredzamos magnētiskos spēkus vai lieliskos zinātniskos atklājumus, uzzināsiet par postošu dabas katastrofu - cunami, tornado un zemestrīču – izraisītājiem, zvaigžņu dzimšanu vai notikumiem, kas pasaulē bija nozīmīgi 20. gadsimta 60. un 70. gados, un to, kā sākās 21. gadsimts.

Enciklopēdijā ir iekļauti daudzi pārsteidzoši fakti un dinamiska hronoloģija, bet lieliskie detalizētie attēli gandrīz kā 3D formātā pat visai sarežģītus procesus palīdz izprast acumirklī.

Cilvēka ķermenis

 

Kas ir cilvēka ķermenī?
Kā darbojas smadzenes?
Kas sūknē asinis asinsvados?
Kā darbojas dažādi orgāni un orgānu sistēmas?

Lasot šo neparasto grāmatu, grūtais kļūs viegls un skaidrs, jo te tu atradīsi cilvēka ķermeņa modeli! 

Burvīgās princeses spēles un uzdevumi

 

Burvīgās princeses. Spēles un uzdevumi

Šajā uzlīmju, uzdevumu un spēļu grāmatā tu viesosies skaistās pilīs, dosies uz svinībām, pils parkā spēlēsi jautras spēles un darbosies kopā ar draudzīgajām princesēm.

Tu varēsi izveidot savu pils parku un svinību zāles attēlu salokamajā plakātā, ielīmējot tajā vairākkārt lietojamās uzlīmes, iziet labirintus, meklēt atšķirības, savienot derīgās lietas, veidot zīmējumus, savienojot punktus, un rotaļāties ar papīra lellēm princesēm.

Ko vēl vairāk var vēlēties?

 

Lielā grāmata par laukiem. 50 laukos dzirdamas skaņas

Šajā grāmatā ir ļoti daudz interesantu faktu par dzīvi lauku sētā un tās iemītniekiem. Bērns varēs uzzināt, kā zemnieki audzē mājlopus, ar ko tos baro un kādu labumu tie dod cilvēkam, kā arī noskaidrot, kas aug tīrumā un kāda tehnika vajadzīga lauku saimniecībā.

Lai mazais lasītājs varētu sajusties kā īstos laukos, grāmatai pievienota skaņu ierīce ar 50 laukos dzirdamām skaņām.

 

 

Karu dienu superēdiens

Džeimijs Olivers. Katru dienu superēdiens. Receptes veselīgai un laimīgai dzīvei

Džeimijs Olivers ir pasaules mēroga fenomens. Savas sešpadsmit gadus ilgās karjeras laikā viņš ir iedvesmojis miljoniem cilvēku novērtēt un izbaudīt veselīgu un garšīgu ēdienu.

Šī ir vispersonīgākā no Džeimija Olivera grāmatām. Viņš veicis neparastu ceļojumu veselīga uztura pasaulē un vēlas, lai grāmata arī citus iedvesmotu un motivētu dzīvot veselīgāku, laimīgāku un veiksmīgāku dzīvi.

Vai nu jūs izmantosiet piedāvātās receptes katras maltītes pagatavošanai, vai ieskatīsieties tajās tikai šad un tad, tas noteikti būs pārliecinošs ideju avots, uz kuru vienmēr varēs paļauties. Autors parāda, kādām jābūt labām brokastīm, pusdienām un vakariņām, turklāt vēl piedāvā aizraujošas uzkodu un dzērienu receptes, lai lasītājs gūtu patiesu izpratni par to, kā sastādīt ne tikai ikdienas ēdienkarti, bet arī veidot to nedēļai vai mēnesim.

Turklāt veselīgai pārtikai vajadzētu būt krāsainai, garšīgai un pievilcīgai. Grāmatā ir daudz vispusīgu, sabalansētu recepšu, kas radīs patiesu izpratni par ikdienas ēdienkarti un dažādos jūsu maltītes.

 

Recepšu grāmataĀtri un viegli. 60 super receptes. Maltīte 30 minūtēs
Maltītēm, kuras var pagatavot vienā traukā un 30 minūšu laikā, nav labākas pavārgrāmatas par šo. Šeit jūs atradīsiet jaunas un pārsteidzošas receptes ātriem sacepumiem un sautējumiem, salātiem un zupām, kā arī grilētiem un ceptiem ēdieniem.

Visas receptēs ir vienkāršas, secīgas instrukcijas, bez sarežģītām gatavošanas metodēm vai neparastām sastāvdaļām, kā arī brīnišķīgas fotogrāfijas, kurās redzēsiet, kā gatavajam ēdienam jāizskatās.

Receptēm pievienoti ieteikumi laika taupīšanai, sagatavotu pārtikas produktu izmantošanai un nelielām viltībām.

Laika trūkums vairs nav nekāds arguments – šie ir ātri pagatavojami ēdieni aizņemtiem cilvēkiem!


 

Autore: Audra Šauere, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītājas vietniece