Ceļš nav gulta - ieturi distanci. CSDD aicina būt labās attiecībās uz ceļa

Nebāz otru zem tupeles!, Ja laid pa kreisi - pabrīdini!, Ar rāvējslēdzēju ir ātrāk!, Ceļš nav gulta, ieturi distanci! - šīs ir dažas no 10 asprātīgajām nerakstīto likumu ceļa zīmēm, ar kuru nupat atklāta CSDD ceļu satiksmes kultūras kampaņa “Par labām attiecībām”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

nerakstītie ceļalikumi

Ikvienam, kurš ir piedalījies ceļu satiksmē Latvijā, noteikti ir kāds stāstiņš kabatā par to, kā reiz izdarījās kāds autovadītājs, kāds riteņbraucējs, motociklists un gājējs. Arī man tādu stāstiņu daudz, jo periodiski ceļu satiksmē piedalos dažādās lomās, tāpēc varu droši teikt, ka pie kultūras vajadzētu nopietni piestrādāt ikvienam no satiksmes dalībniekiem. Vietnē Nerakstitie.lv ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ir aicināts balsot par sev svarīgākajiem nerakstītajiem likumiem ceļu satiksmē.

ceļu satiksmes kultūra

Aktieris Rihards Lepers atklāj nerakstītā likuma ceļa zīmi - Ja laid pa kreisi, pabrīdini!

Lai man piedod daiļā dzimuma pārstāves, bet sievieti pie stūres visai bieži var pamanīt jau pa gabalu. Jā, arī mani! Jo vecāka palieku, jo vairāk man patīk vadīt auto un attiecīgi jo vairāk mācos un domāju par ceļu satiksmes kultūru. Tāpēc uzreiz piekritu aicinājumam kļūt par vienu no CSDD ceļa kultūras kampaņas vēstnesēm. 

ceļa zīmes

CSDD kampaņas vēstnešu statusā arī olimpiete Ineta Radeviča un Latvijas riteņbraucēju apvienības pārstāvis, velo eksperts Māris Jonovs.

Starp citu, piedzīvot labas attiecības uz ceļa - tas var izvērsties par dienas prieku! Piemēram, reiz, palaižot pa priekšu autovadītāju, kas gaidīja izbraukšanu no mazāksvarīga ceļa, saņēmu no viņa pretī smaidu un gaisa buču. Jauki mirkļi piedzīvoti arī, palūdzot kādam autovadītājam izbraukt manu auto no stāvvietas, no kuras vairs netieku ārā. Cilvēki ir patiesi ir atsaucīgi un priecīgi palīdzēt, ja vien lūdz šo palīdzību. 

Reklāma
Reklāma

ceļš nav gulta ceļu kultūra

Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un autosportists Jānis Baumanis.

Man piešķirtā nerakstīto likumu ceļa zīme, kas "jānes" tautā - Ceļš nav gulta, ieturi distanci! Par to, cik svarīgi ģimenes dzīvē ir neieturēt distanci, es kaut ko zinu - man ir trīs bērni:). Un tieši tāpēc, ka man ir trīs bērni, es zinu, cik svarīgi ir ieturēt distanci uz ceļa - lai nosargātu savu bērnu dzīvību, lai nosargātu citās automašīnās sēdošo bērnu dzīvības. 

par labām attiecībām

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja