Sparģeļi ar sviesta - olu mērci
Notīrītus sparģeļus sasien saišķos, vāra sālsudenī, pēc tam atsien un saliek porcijās (250 g). Mērci var pasniegt atsevišķi vai katru porciju pārliet ar siltu mērci, pārkaisa zaļumus.
Mērcei: vēl karstas olas pārgriež, izņem dzeltenumu, ar dakšu saspaida masā, pievieno izkausētam sviestam, saputo, pievieno sāli, piparus, cidoniju sulu, ļoti sīki sasmalcinātus olu baltumus.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Sparģeļi - 1.kg
- Mērcei:
- Cieti novārītas olas - 4.gab
- Sviests - 100.g
- Cidoniju sula - 1 - 2.ēd.k.
- Sāls, maltie pipari
- Sasmalcinātas pētersīļu lapas - 1.ēd.k.