Saulainais kēkss (gatavošana pa soļiem)
Sastāvdaļas (precizējumi): 100 g sviests istabas tempertūrā
ap 200 ml rīvēti burkāni
-1 citrona miziņa
biezpiens
-2 glāzes cukurs (glāze 250 ml)
-3 glāzes milti
Sviestu putojam ar cukuru, pievienojam biezpienu un pa vienai
olas.Tad rīvētu miziņu vai vaniļas cukuru, burkānus, kas sarīvēti
uz smalkās rīves un pienu.
Miltus sajaucam ar cepamo pulveri un iejaucam masā. Masa sanāk
bieza, bet tekoša. Lejam formā un cepam 180 grādos 1 stundu. Lai
virsa nepiedeg, apklājam ar foliju.
Redziet bildē - es pieļāvu mazu kļūdu, pielēju pilnu formu un
man mazliet pārgāja pāri cepoties. Jāpielej 1/3 formas.
Gatavais kekss mazliet apdega, bet nesatraucieties, tas tādēļ, ka
man gāzes plīts veca, bez grādiem un nav kontrolējama. Tā kā nekas
traks, jo tikai mazliet un tikai maliņas patumšas, bet ieksā - mmm,
kas par gardumu!
Kekss iznāk ļoti gards, mitrs. No formas izņemt labāk, kad
atdziest, jo silts, tas ir ļoti mīksts.
Pasniedzu ar saputotu skābo krējumu + cukurs+vaniļa + dekorācija,
šokolādes graudiņi un cukura graudiņi.
Ja jums šķiet, ka burkāni neder, tad jūs kļūdaties. Nemaz nevar
pateikt, ka te ir burkāni, bet tai pat laikā - garša neparasta,
maiga, ļoti patīkama.
Burkāns pēc dabas ir salds, sulīgs un tādēļ ļoti labi der arī
saldēdieniem. Manā recepšu krājumā jau rindā gaida arī ar ķirbi un
sarkano bieti.
Labu apetīti!
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš Un Natalija, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībnieki
Sastāvdaļas
- Olas - 3.gab
- Biezpiens - 200.g
- Burkāni - 200.ml
- Milti - 3.glāzes
- Sviests - 100.g
- Cukurs - 2.glāzes
- Piens - 150.ml
- Citrona miziņa vai vaniļa
- Cepamais pulveris - 10.g