Bute ar jaunajiem dārzeņiem un gailenēm
Pagatavo limandi jeb citronbuti (var arī parasto buti)
Sastāvdaļas:
limandi jeb citronbute (var arī parasto buti)
sviesta pupiņas
zaļie zirnīši (izlobīti no pākstīm)
gailenes
spināti
garšaugu sviests
sāls, pipari, ķiploks
Gatavošana:
Sviesta pupiņas uz vienu divām minūtēm iegremdē verdošā ūdenī jeb noblanšē.
Zivi uz desmit minūtēm 80 grādu temperatūrā liec cepeškrāsnī cepties (buti guldina uz muguras, lai vēders augšā).
Uzkarsē pannu, izkausē garšaugu sviestu, uzber gailenes un cep trīs četras minūtes, ļaujot tām izsuloties.
Liec klāt pupiņas, zirnīšus un pēc četrām piecām minūtēm – spinātu lapas, kuras kopā ar dārzeņiem pacepina vēl minūti.
Citronbuti izņem no cepeškrāsns, noņem no vēdera ādu (tas izdarāms ātri un viegli), uzkaisi sāli un piparus, bagātīgi iezied ar garšaugu sviestu.
Līdzās butei izkārto dārzeņus ar gailenēm, izrotā ar sarkano biešu dīgstiem.
Avots: Žurnāls Marta