Mājās gatavotas Vecrīgas - vienkāršāk, nekā tu domā!
Reizēm viss ir pagatavojams daudz vienkāršāk nekā tas izskatās! Tāpat arī Vecrīgas - pavisam vienkārši pagatavojamas mājas apstākļos! Izmantojamas gan kā dekors kūkām, gan arī vienkārši tāpat pie kafijas vai šampānieša glāzes.
Sastāvdaļas:
Vecrīgām:
- 1,5 glāzes ūdens
- šķipsniņa sāls
- 100 g sviesta
- 1 glāze miltu
- 4 olas
Pildījumam:
- saldais krējums
- biezpiens
- cukurs
- vaniļas cukurs
Gatavošana:
- Katliņā vāra ūdeni ar sāli un sviestu.
- Kad sviests izkusis, trauku noņem no uguns un pievieno vienu glāzi miltu.
- Lēnām karsējot, mīklu maisa, līdz tā atlec no katliņa maliņām.
- Tad mīklu pāris minūtes padzesē un pa vienai pievieno olas.
- Mīklu ar konditorejas šprici spiež pannā uz cepampapīra.
- Liek cepties 200 grādos, apmēram 40 minūtes. Nekādā gadījumā nedrīkst virināt cepeškrāsns ''durvis''.
- Kad tās gatavas, atdzesē un pilda ar pildījumu..
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno biezpienu.
- Kad masa saputota un vecrīgas atdzisušas, tās piepilda.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne