Cepeškrāsnī cepta karpa ar jaunajiem kartupeļiem sviestā
Ja zivi pērc tirgū, pajautā, vai pārdevējs to var iztīrīt, – dažos stendos tev labprāt izlīdzēs. Tā tu ietaupīsi laiku. Šādi var gatavot arī citas zivis vai zivs fileju.
Kopējais gatavošanas laiks nav mazs, bet tava aktīva klātbūtne ir nepieciešama vien 20 minūtes.
Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,75
4–6 porcijas
1 stunda sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Karpu ierīvē ar sāli un
pipariem. Liec cepešpannā. Skābo krējumu samaisi ar šķipsnu sāls un
pētersīļiem. Pārzied karpu ar iegūto maisījumu un liec cepeškrāsnī.
Cep aptuveni 40 minūtes. Cepšanas laiks ir atkarīgs no zivs
lieluma. Gatavai zivij dakšiņu viegli var iedurt mīkstumā.
2. Rūpīgi nomazgā kartupelīšus un ar visu mizu novāri. Karpu liec
galdā ar visu cepešpannu, klāt pieber kartupelīšus.
Ņem vērā!
Ja karpu nepērc dzīvu, pārliecinies, vai tā ir svaiga. Palūdz, lai
pārdevējs atver un parāda žaunas – tām jābūt tumši sarkanām. Jo tās
ir gaišākas, jo zivs ir mirusi pirms ilgāka laika. Svaigai zivij
acis nav apduļķojušās, bet ir dzidras.
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Viena iztīrīta karpa ap - 800.g
- Sāls, malti pipari
- Skābs krējums - 200.ml
- Neliela buntīte sakapātu pētersīļu
- Nelieli kartupelīši - 1.kg