Cepeškrāsnī cepta karpa ar jaunajiem kartupeļiem sviestā

Ja zivi pērc tirgū, pajautā, vai pārdevējs to var iztīrīt, – dažos stendos tev labprāt izlīdzēs. Tā tu ietaupīsi laiku. Šādi var gatavot arī citas zivis vai zivs fileju.

Kopējais gatavošanas laiks nav mazs, bet tava aktīva klātbūtne ir nepieciešama vien 20 minūtes.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,75

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4–6 porcijas
1 stunda sagatavošanai

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Karpu ierīvē ar sāli un pipariem. Liec cepešpannā. Skābo krējumu samaisi ar šķipsnu sāls un pētersīļiem. Pārzied karpu ar iegūto maisījumu un liec cepeškrāsnī. Cep aptuveni 40 minūtes. Cepšanas laiks ir atkarīgs no zivs lieluma. Gatavai zivij dakšiņu viegli var iedurt mīkstumā.
2. Rūpīgi nomazgā kartupelīšus un ar visu mizu novāri. Karpu liec galdā ar visu cepešpannu, klāt pieber kartupelīšus.

Ņem vērā!
Ja karpu nepērc dzīvu, pārliecinies, vai tā ir svaiga. Palūdz, lai pārdevējs atver un parāda žaunas – tām jābūt tumši sarkanām. Jo tās ir gaišākas, jo zivs ir mirusi pirms ilgāka laika. Svaigai zivij acis nav apduļķojušās, bet ir dzidras.
 

Reklāma
Reklāma

Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

 

Sastāvdaļas

  • Viena iztīrīta karpa ap - 800.g
  • Sāls, malti pipari
  • Skābs krējums - 200.ml
  • Neliela buntīte sakapātu pētersīļu
  • Nelieli kartupelīši - 1.kg