Kūka bērnam – jubilāram, kurš nedrīkst ēst olas, pienu un alerģiskus augļus
Kādu kūku celt galdā bērnu ballītē, ja mazais jubilārs ir alerģisks un nedrīkst ēst neko, kam pievienotas olas, piens un dažādi svešzemju augļi.
Uztura specāliste Ksenija Adrijanova iesaka meklēt idejas svaigēdāju un vegānu kūku receptēs. Receptes ir daudz un šīs kūkas ir daudz veselīgākas par kūkām klasiskajā izpratnē.
Avokado - bumbieru kūka
Pamatnei nepieciešams:
200 g dzeltenās rozīnes,
100 g Indijas rieksti,
50 g lobītās ķirbju sēklas
Krēmam:
4 gab. avokado
4 gab. nomizoti kivi,
3-4 gab. mizoti bumbieri bez sēklām,
20 g medus,
laims
Pagatavošana:
- Riekstus un sēklas samaļ blenderī.
- Pievieno rozīnes un samaļ līdz viendabīgai, viegli staipīgai masai.
- Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un liek virsū iegūto riekstu - rozīņu masu. Izlīdzina.
- Notīra kivi, sagriež plānās šķēlītēs un klāj virsū pamatnei.
- Krēmam notīra bumbierus un avokado, ko liek blenderī, pievieno laima sulu, saldumam – medu. Samaļ krēmīgā masā un lej kūkas formā.
- Kūku liek saldētavā uz vismaz 2 stundām, lai krēms atdziest un iegūst saldējuma struktūru.
- Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām pēc paša ieskatiem.