Kā pašiem pareizi pagatavot biezenīti ziemai?
Šobrīd ir īstais dārzeņu laiks, un pašu labumi jāliek lietā tūlīt un tagad. Kā pareizi gatavot vietējo dārzeņu biezeņus bērniem, stāsta ārste, veselīga uztura speciāliste Inga Pūce.
Uztura speciāliste iesaka sagatavot gatavus, zaļus dažādus dārzeņus, piemēram, kartupeļus, zirņus, burkānus, kāļus. Vispirms tos kārtīgi nomazgā zem tekoša auksta ūdens, nosusina, pēc tam notīra mizu, vairs nemazgā, sagriež mazos kubiņos, ievieto maisiņos vai kārbiņās, miksējot kopā vai katru veidu atsevišķi, un liek dziļā saldēšanā.
Kad saldētos dārzeņus gatavo, svarīgi ir tos atsaldēt lēni, piemēram, ledusskapī vai liekot vārīt aukstā ūdenī. Kad ūdens sāk vārīties, turpina vārīt uz mazas uguns. Vislabāk ir dārzeņus sutināt sautējamā katlā bez ūdens — tā vislabāk saglabājas vitamīni un garša.