Šausmas atrakciju parkā – piecgadniekam apstājas sirds, bet nobraucienu pa amerikāņu kalniņiem ģimene spiesta pabeigt

Kāda māte no Floridas pastāstījusi par piedzīvoto atrakciju parkā ASV, kur bijusi spiesta gaidīt līdz amerikāņu kalniņu nobrauciena beigām, par spīti tam, ka viņas dēlam 20 sekundes pēc brauciena sākuma apstājās sirds.
Notikuma vietā ieradās pirmās palīdzības sniedzēji un turpināja reanimācijas pasākumus, līdz Ernesto ar helikoptera palīdzību tika nogādāts slimnīcā, kur tika noskaidrots, ka zēns cieš no ģenētiskas sirds slimības.

FOTO: Shutterstock.com

Notikuma vietā ieradās pirmās palīdzības sniedzēji un turpināja reanimācijas pasākumus, līdz Ernesto ar helikoptera palīdzību tika nogādāts slimnīcā, kur tika noskaidrots, ka zēns cieš no ģenētiskas sirds slimības.

Incidents noticis 21. septembrī, Volta Disneja pasaulē Orlando, ASV. Ģimene bija iekāpusi savā iecienītajā atrakcijā “Guardians of the Galaxy”, kad 20 sekundes pēc tās sākuma, piecus gadus vecais dēls Ernesto zaudēja samaņu. Māte sociālajā tīklā “Facebook” raksta, ka dēls bijis bezsamaņā visu brauciena laiku.

 

Panikas pārņemta māte sacīja, ka “sauca pēc palīdzības”, tiklīdz amerikāņu kalniņi bija beigušies. Atrakciju parka darbinieki ķērās pie atdzīvināšanas pasākumiem, izmantojot automātisko ārējo defibrilatoru. Pateicoties darbinieku ātrajai rīcībai un mediķu komandai, kas notikuma vietā ieradusies nekavējoties, puisēna dzīvību izdevies glābt.

 

Notikuma vietā ieradās pirmās palīdzības sniedzēji un turpināja reanimācijas pasākumus, līdz Ernesto ar helikoptera palīdzību tika nogādāts slimnīcā, kur tika noskaidrots, ka zēns cieš no ģenētiskas sirds slimības - ventrikulāras tahikardijas  -, kas uzliesmoja viņu ģimenes ceļojuma laikā uz Disneja pasauli.

 

Reklāma
Reklāma

Attēlos, ar kuriem ģimene dalījās sociālajos tīklos, Ernesto sākotnēji bija redzams sliktā stāvoklī, ap viņu, guļot bezsamaņā, bija izvietotas dažādas caurules un medicīnas iekārtas. Taču, par laimi, pēc neatliekamas operācijas citā slimnīcā Ernesto atveseļojās, un viņa tēvs teica, ka viņš “jūtas labi, bez pazīmēm par smadzeņu vai sirds bojājumiem”.

 

Abi vecāki pēc  negadījuma sociālajos tīklos dalījās ar atvieglojumu un pateicību tiem, kas palīdzēja izglābt viņu dēlu, un abi mudināja citus vecākus apgūt mākslīgās elpināšanas apmācību. 

Avots: Dailymail

Saistītie raksti