No idejas līdz uzņēmumam! Trīs bērnu ģimene pastāsta savu ceļu līdz biznesa idejai un parāda unikālos produktus

Viss sākās ar mūsu pašu bērniem laikā, kad vienlaicīgi būvējām savu ģimenes māju un rūpējāmies par mūsu trīs bērniem – divus gadus veco meitiņu un mazajām dvīņu māsiņām. Tas bija izaicinājumu pilns laiks, tobrīd es vēl biju darba attiecībās prestižā un labi apmaksātā darbā, taču ar katru dienu kļuva arvien skaidrāks, ka apvienot trīs mazu bērnu aprūpi un darbu kļūst ļoti sarežģīti, risinājums tobrīd vēl nebija skaidrs.
Atrakcijas mums nav daudz, bet katrai ir sava odziņa, ar ko arī atšķiramies no citiem iznomātājiem.

FOTO: Publicitātes foto

Atrakcijas mums nav daudz, bet katrai ir sava odziņa, ar ko arī atšķiramies no citiem iznomātājiem.

Tuvojoties aukstajam laikam, mēs nolēmām pārvākties uz savu jauno māju, neskatoties uz to, ka daļa iekšdarbu vēl nebija pabeigti. Sapratām, ka vienkāršāk būs, ja arī paši būsim uz vietas. Tā kā mājā vēl notika būvniecības darbi, bija nepieciešams rūpīgi norobežot bīstamās zonas, lai telpas būtu drošas mūsu trīs bērniem.

 

Pārmeklējām Latvijas tirgu, bet neko piemērotu neatradām. Tomēr nepieciešamo produktu –  dabīga koka drošības sētiņu bērniem  –  atradām ārpus Latvijas. Tā bija sētiņa, kuru var kombinēt no atsevišķiem posmiem un vajadzīgajā konfigurācijā. Tā varējām norobežot bīstamās vietas un izveidot plašu, drošu un dabīgu rotaļu vietu mūsu bērniem. Tas deva mums iespēju kaut uz brīdi pievērsties mājas darbiem un citām ikdienas rūpēm.

Tajā laikā es aktīvi komunicēju ar citām māmiņām un izrādījās, ka arī viņas labprāt iegādātos šādu koka sētiņu. Sākumā es vienkārši palīdzēju citām māmiņām iegādāties sētiņas, taču pamazām sapratu, ka šāds produkts varētu būt interesants arī citiem jaunajiem vecākiem un, iespējams, pat kļūt par mūsu ģimenes mazo biznesu.

 

Tā kā tajā laikā vīram jau bija savs uzņēmums, tad arī šo jauno nodarbošanos pievienojām jau esošajam uzņēmumam SIA “Peldošā pilsēta”. Labu laiku gan vēl lielākā darba daļa gūlās uz vīra pleciem, jo audzinot mūsu trīs meitas, darbam laika neatlika.

Kādā reizē, veicot sētiņu pasūtījumu, ražotājs piedāvāja notestēt arī viņu ražotās bērnu gultiņas. Mēs pieņēmām šo piedāvājumu ar lielu prieku, un drīz vien mūsu meitiņas jau gulēja jaukās dabīga koka bērnu gultiņās, kuras vēlāk sākām piedāvāt arī citiem interesentiem.

Reklāma
Reklāma

Sākumā tas viss notika ar mājaslapas www.elfs.lv un sludinājumu starpniecību, bet pamazām mūsu sortiments auga līdz ar mūsu bērniem. Mēs uzsākām jaunas sadarbības ar dažādiem ražotājiem gan Latvijā, gan Eiropā un izveidojām internetveikalu. Meitas ziemas laikā braukājot no istabas uz virtuvi, testēja trīsritenīšus, brauca no kalniņa ar mūsu pašizgatavotajām ragaviņām un vasarā rotaļājās krāsainajā, transformējamajā smilšu kastē. Kad bijām pārliecināti, ka kāds produkts patīk gan mums, gan mūsu bērniem, piedāvājām to arī citiem.

Lai nodrošinātu ātru piegādi un uzreiz pieejamas preces, mēs nolēmām izveidot savu noliktavu. Šādi klienti varēja saņemt preces jau tajā pašā dienā. Tieši tāpat meklējot ko īpašu savu bērnu dzimšanas dienu pasākumiem, kādā brīdī uzsākām piedāvāt Piepūšamo atrakciju nomas pakalpojumus.

Tā kā pašiem vienmēr gribējies atrast drošas un interesantas atrakcijas konkrētā tematikā, tad savām atrakcijām dizainu kopā ar nu jau lielajām meitām veidojam paši, balstoties uz savu pieredzi un klientu izteiktām vēlmēm. Atrakcijas mums nav daudz, bet katrai ir sava odziņa, ar ko arī atšķiramies no citiem iznomātājiem.
 

Tagad jau mūsu meitas palīdz ar padomiem produktu izvēlē un sociālo tīklu administrēšanā. Tas viss sākās kā risinājums mūsu ģimenes vajadzībām, un tagad tas ir kļuvis par uzņēmumu, kas rada prieku un drošību arī citām ģimenēm.

Saistītie raksti