Vecmāmiņas lēmums nedāvināt mazbērniem dāvanas gūst milzu popularitāti TikTok

Kad Tammija Heltona, vecmāmiņa no Ohaio, ASV, sociālajā platformā TikTok publicēja savas pārdomas par to, kāpēc viņa nepērk mazbērniem dāvanas, komentāri bija daudz un dažādi. Daudzi slavēja šīs vecmāmiņas lēmumu koncentrēties uz četru mazbērnu nākotni, ievietojot naudu investīciju kontos, tikmēr citi nosodīja šādu lēmumu.
Daudzi TikTok komentētāji gan izteikuši kritiku vecmāmiņas lēmumam, kāds pat norādījis, ka viņa “ienīst” savus mazbērnus.

FOTO: Shutterstock.com

Daudzi TikTok komentētāji gan izteikuši kritiku vecmāmiņas lēmumam, kāds pat norādījis, ka viņa “ienīst” savus mazbērnus.

"Es vienkārši atceros, kad mani bērni bija jaunāki, visi Lego, Bārbijas un citas mantas pēc laika tika vienkārši izmesti. Es labprātāk sniegtu ieguldījumu viņu nākotnē, nevis tērētu naudu plastmasas niekos,” skaidro Tammija. 
 

Daudzi TikTok komentētāji gan izteikuši kritiku vecmāmiņas lēmumam, kāds pat norādījis, ka viņa “ienīst” savus mazbērnus.

@tammie_time_

I don’t spend money on things that they will throw away. I would rather spend money on experiences and their future.#grandchildren #fypシ゚viral #fypage #fy #fyppppppppppppppppppppppp #fyp #teamworktrend

♬ original sound - tammie_time_

“Samazināt dāvanu apjomu - labākais lēmums!”

“Tieši pirms manas meitas piektās dzimšanas dienas es ar vilšanos skatījos uz bērnu rotaļlietu stūri mūsu dzīvojamajā istabā. Plastmasas rotaļlietu kalni bija sakrauti viens uz otra, un lielākā daļa no tām netika skartas mēnešiem ilgi. Mēs pat izmēģinājām rotaļlietu rotēšanu, lai bērnam rastos interese par sen aizmirstām mantām,” stāsta piecus gadus vecas meitiņas mamma Tabita. 
 

“Es atcerējos Ziemassvētku rītus un dzimšanas dienas, kad bērns burtiski tika apbērts ar dāvanām. Protams, meita ar sajūsmu atvēra katru no tām, meklējot to, kas viņai sniegs prieku, brīnumu un izklaidi. Rotaļlietas, ar kurām “nebija trāpīts”, ierindojās aizmirsto mantu kaudzes virspusē.”
 

“Kamēr daudzi vecāki visā pasaulē cīnās, lai saviem bērniem nodrošinātu pamatvajadzības, es saprotu, ka problēma, kad bērni saņem pārāk daudz rotaļlietu, ir saistīta ar privilēģijām. Tomēr tas galu galā bija manas atbildības jautājums. Vai es esmu gājusi par tālu, dodot savam bērnam to, kas man nebija, kad augu? Rotaļlietu kaudze skaidri norādīja uz atbildi – jā,” atzīst Tabita. 
 

“Pēc rūpīgas pārdomāšanas es nosūtīju pieklājīgu ziņu savai ģimenei, lūdzot nepirkt meitai dzimšanas dienā rotaļlietas. Tā vietā es ieteicu drēbes. Es nopirku vienu dāvanu, lai viņai būtu ko atvērt dzimšanas dienas rītā, un tas arī bija viss. Viņa bija ekstāzē un ar šo rotaļlietu spēlējās stundām ilgi. Taču rezultāti attiecībā uz manu ģimeni mani pārsteidza,” atzīst Tabita. 
 

“Visi atbalstīja manu lūgumu un piegāja tam radoši. Tuvinieki sāka dāvināt naudu, biļetes uz pasākumiem vai laika pavadīšanu kopā. Dāvanas nav tikai rotaļlietas, tāpēc es pilnībā saprotu TikTok vecmāmiņas Tammijas Heltonas lēmumu.”
 

Māciet bērniem pateicību! 

Reklāma
Reklāma

“Mēs kā vecāki varam vairākos veidos veicināt bērnos pateicību,” saka licencēta laulību un ģimenes terapeite Sāra Harisa. “Viens no veidiem ir noteikt, cik daudz dāvanu viņi atver vienā reizē. Tas ļauj bērniem labāk novērtēt dāvanas un veltīt tām pilnu uzmanību.” 

 

Vecāki var arī mudināt bērnus pierakstīt, kas ir dāvanas dāvinātājs, lai vēlāk izrādītu viņam pateicības žestu. “Šis žests var būt ģimenes aktivitāte, radot mākslas darbu vai pateicības vēstuli dāvinātājam,” skaidro terapeite.

 

Piedāvā tuviniekiem dāvanu idejas

“Lielākā daļa tirgū pieejamo rotaļlietu ir izgatavotas no plastmasas. Mēs varam piedalīties dāvināšanā, nenodarot kaitējumu Zemei. Tā vietā, lai lūgtu savu ģimeni pārtraukt pirkt bērniem rotaļlietas, mudini viņus dāvināt dāvanas no sirds, vienlaikus ierosinot dažas videi draudzīgākas iespējas, piemēram, koka rotaļlietas vai pašu gatavotus pārsteigumus,” iesaka Džesika Rofa,  Plastmasas un naftas ķīmijas produktu programmas vadītāja. 

 

Avots: Parents.com

Saistītie raksti