Tuvojas jaunais mācību gads, kas nesīs virkni izdevumu! Kādu atbalstu var saņemt skolēni un bērnudārznieki Rīgā un citviet?

Jauno mācību gadu daudzu skolēnu ģimenes gaida ar bažām. Lai iegādātos visu skolai nepieciešamo, nāksies krietni patērēt maciņu saturu. Mammamuntetiem.lv vērsās pie Rīgas domes Labklājības departamenta ar jautājumu, vai un kādu atbalstu var saņemt rīdzinieki, kuriem septembrī jāuzsāk vai jāatsāk mācību gaitas.
Lai iegādātos visu skolai nepieciešamo, nāksies krietni patērēt maciņu saturu.

FOTO: Shutterstock.com

Lai iegādātos visu skolai nepieciešamo, nāksies krietni patērēt maciņu saturu.

Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice skaidro, ka trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir iespēja saņemt pabalstu izglītības ieguves atbalstam, taču daudzbērnu ģimenēm vai tiem, kuriem nav maznodrošinātā statusa, nekādi atbalsta pasākumi, uzsākot jauno mācību gadu, nav paredzēti. 
 

Kam pienākas pabalsts?

Pabalstu 50 eiro apmērā var saņemt mājsaimniecība, kura ir deklarējusies un dzīvo norādītajā adresē Rīgā, un kurai ar Rīgas Sociālā dienesta lēmumu piešķirts trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības statuss.
 

Pabalstu piešķir:

  • pirmsskolas vecuma bērnam no piecu gadu vecuma, kurš apgūst obligāto bērna
    sagatavošanu pamatizglītības ieguvei;
  • izglītojamam, kurš nav sasniedzis 21 gadu vecumu un iegūst vispārējo vai profesionālo
    izglītību.

Pabalsta apmērs ir 50 eiro katram skolēnam, uzsākot jaunu mācību gadu.

Lai saņemtu pabalstu bērna vecāks vai bērna likumiskais pārstāvis laikā posmā no 2024. gada 1. jūnija līdz 2024. gada 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā iesniedz rakstisks iesniegumu un aizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju. Iedzīvotāju pieņemšana Rīgas Sociālajā dienestā notiek TIKAI pēc iepriekšējā pieraksta!

Reklāma
Reklāma

 

Iesniegt Rīgas Sociālajam dienestam iesniegumu un iztikas līdzekļu deklarāciju iespējams arī attālināti:

 

Kāds atbalsts pienākas citās pašvaldībās dzīvojošajiem? 

Atsevišķās pašvaldībās pieejams arī pabalsts daudzbērnu ģimenēs dzīvojošajiem skolēniem. Lai uzzinātu, vai un kāds pabalsts, uzsākot jauno mācību gadu, pienākas tavā pilsētā, skaties ŠEIT! 

Saistītie raksti