Trešdaļa vecāku skolas precēm plāno tērēt vairāk par 150 eiro

Lai gan skolēni vasaras brīvdienas labprāt pagarinātu bezgalīgi, viņu vecāki jau sākuši nopietni gatavoties mācību gadam. Kā liecina mazumtirgotāja “Lidl” un pētījumu kompānijas “Norstat” veiktā Latvijas iedzīvotāju paradumu aptauja, lielākā daļa vecāku augustu veltīs nepieciešamo skolas preču iegādei, šim vajadzībām atvēlot ievērojamas summas.
Tā kā bērnu sagatavošana skolai nav lēts prieks, “Lidl” piedāvā plašu skolas preču klāstu par ļoti draudzīgām un izdevīgām cenām.

FOTO: Shutterstock.com

Tā kā bērnu sagatavošana skolai nav lēts prieks, “Lidl” piedāvā plašu skolas preču klāstu par ļoti draudzīgām un izdevīgām cenām.

Viss skolai nepieciešamais atrodams “Lidl”

30% aptaujāto Latvijas vecāku skolas preču iegādei plāno tērēt vairāk nekā 151 eiro uz vienu atvasi – visbiežāk tā atbildēja kurzemnieki un ģimenes ar trim bērniem.* Vēl 21% aptaujāto vecāku paredz skolas lietām iztērēt 101 - 150 eiro. Tikmēr 24% respondentu norāda, ka centīsies neiztērēt vairāk par 100 eiro. Tikai 6% aptaujāto norādīja, ka skolas preču vajadzībām neplāno tērēt vairāk par 50 eiro.


“Šogad mūsu vecākā meita uzsāks skolas gaitas, un šī būs mūsu pirmā pieredze gatavojoties skolai. Lai nodrošinātu visu nepieciešamo, gatavojamies laicīgi un sagādājam nepieciešamās skolas lietas pakāpeniski. Jau esam iegādājušies skolas somu un sporta tērpu, bet vēl ir nepieciešamas dažādas kancelejas preces. Mūsu ģimene paļaujas uz “Lidl” “Atpakaļ uz skolu” piedāvājumu, jo zinām, ka tur varēsim visu sagādāt izdevīgi un vienuviet. 

 

Līdzīgi kā lielai daļai aptaujāto, arī mūsu ģimenes tēriņi šogad visticamāk pārsniegs 150 eiro slieksni,” stāsta pirmklasnieces Grietas mamma Rūta Dvinska.

Gandrīz puse aptaujāto vecāku skolai nepieciešamās preces iegādāsies tieši augusta laikā. 28% vecāku preces skolai pakāpeniski iegādājas vasaras garumā. Tā kā nepieciešamo preču saraksts bieži vien izkristalizējas tikai septembrī, tad 18% Latvijas vecāku skolas lietas iegādāsies septembra sākumā.


Komentējot situāciju veikalos, “Lidl” pārstāvis Ingars Rudzītis atzīmē, ka pārdošanas apjomi tiešām norāda uz vecāku aktivizēšanos: “Esam novērojuši, ka “agro putniņu” no dienas kļūst arvien vairāk un gatavošanas mācību gadam iekļauj ne tikai klasiskās kladītes un rakstāmpiederumus, bet arī lielākus pirkumus – dažādas elektroniskās ierīces, sporta apģērbu, arī dažādus palīginstrumentus. Iegādājoties nepieciešamās preces jau laicīgi ir iespējams kaut nedaudz sadalīt šos tēriņus.”


Rakstīt, zīmēt, rēķināt, sportot – viss skolai nepieciešamais “Lidl”! 

Tā kā bērnu sagatavošana skolai nav lēts prieks, “Lidl” piedāvā plašu skolas preču klāstu par ļoti draudzīgām un izdevīgām cenām. “Lidl” veikalos vecāki atradīs visu skolai nepieciešamo – sākot no zīmuļiem un pusdienu kārbiņām līdz digitālajām tāfelēm un apģērbam.
Primāri skolā ir nepieciešami rakstāmpiederumi – “Lidl” veikalos plašā klāstā pieejami zīmuļi, pildspalvas, krāsu zīmuļi, marķieri, dzēšgumijas, lineāli, burtnīcas un klades. Turklāt viss – par iepriecinošām cenām, piemēram, burtnīcas no 19 centiem, klades no 49 centiem.
 

Tāpat ir padomāts par nepieciešamajiem materiāliem, lai raisītu bērna radošumu – vienā “Lidl” apmeklējuma reizē var ērti nodrošināties ar zīmuļiem, flomāsteriem, pildspalvām, šķērēm un citām svarīgām precēm, kas vienmēr būs pa rokai mazajam māksliniekam. Palūkojoties uzmanīgāk uz plauktiem, iespējams atrast arī interesantus un neparastus radošo izpausmju piederumus, piemēram, krāsainos zīmuļus “Trīs vienā”, kas vienlaikus ir gan krāsainie, gan akvareļu zīmuļi, gan zīmuļi stikla apgleznošanai. 

Reklāma
Reklāma

Penālim un somai jābūt ne tikai mūsdienīgiem, bet arī ērtiem un kvalitatīviem! “Lidl” ir parūpējies, lai ikdienas gaitās skolēniem būtu viss nepieciešamais ērtai skolas lietu pārnēsāšanai. Turklāt ir padomāts gan par mazajiem, gan lielajiem skolēniem – plauktos savus pircējos gaida gan krāsainas pamatskolēnu somas (arī komplektā ar penāli un sporta somu), gan stilīgas mugursomas tīņiem un vidusskolēniem.

Nereti tikai augusta beigās, pošot bērnu uz skolu, vecāki ierauga, cik daudz viņu bērns paaudzies pa vasaru. Tad steidzami nepieciešams iegādāties arī jaunas drēbes un apavus, un cenas ziņā izdevīgie pirkumi atkal ir meklējami “Lidl” – mazākajiem bērniem pieejamas “Lupilu”, bet lielākajiem – tīņu zīmola “Pepperts” drēbes un apavi.
“Lidl” skolas preču piedāvājums ir vēl plašāks un ietver arī mēbeles skolniekiem un ierīces. Kas ir pirmais, ko skolēni uzzina mācību gada sākumā? Protams, stundu saraksts! Izdrukāts un ielaminēts ar lielisko “Crelando” laminēšanas ierīci, tas nesaburzīsies un nepazudīs. 

 

Parīzes Disnejlenda jau sauc!

Rūpēs par saviem klientiem “Lidl” piedāvā ne tikai plašu skolas preču klāstu, bet arī iespēju laimēt ģimenes ceļojumu uz Parīzes Disnejlendu skolas rudens brīvlaikā! Loterijas “Krāmē somu uz Disneyland ar Lidl” galvenās balvas izlozei var pieteikties, sakrājot 4 digitālos zīmogus “Lidl Plus” aplikācijā un veicot pirkumus par vismaz 25 eiro. Iknedēļas izlozēs būs iespējams laimēt “HP” portatīvo datoru jaunajam mācību gadam.
“Lidl” novēl visiem bērniem un vecākiem jauku, radošu un mierīgu mācību gada sākumu!

 

*Aptauja veikta 2024.gada jūlijā, tajā piedalījās 1006 respondenti visā Latvijā.

Saistītie raksti