Sen nekas tāds nav piedzīvots: latvietis Ansis izcīnijis zeltu pasaules programmēšanas olimpiādē

Ar patīkamu vēsti dalījusies "Pirmā programmēšanas skola" - latviešu programmētājs Ansis Gustavs Andersons izcīnījis zelta medaļu pasaules programmēšanas olimpiādē.
Ansis, kurš nesen absolvējis Druvas vidusskolu, šogad tika atzīts par Latvijas labāko programmētāju Latvijā.

FOTO: Flickr.com

Ansis, kurš nesen absolvējis Druvas vidusskolu, šogad tika atzīts par Latvijas labāko programmētāju Latvijā.

Latvijas pārstāvis olimpiādē izcīnīja 366.64 punktus, krietni pārspējot savu iepriekšējo gadu sniegumu. Aizvadītajā gadā jaunietis mačos izcīnīja sudraba medaļu, iegūstot 296.5 punktus, bet vēl gadu iepriekš - bronzas godalgu ar 232.35 punktiem. Olimpiāde norisinās no 1. līdz 08. septembrim Ēģiptes pilsētā Aleksandrijā un tajā piedalās 362 dalībnieki no 91 pasaules valsts. 

 

Ansis, kurš nesen absolvējis Druvas vidusskolu, šogad tika atzīts par Latvijas labāko programmētāju Latvijā, bet aizvadītajā gadā jaunietis saņēma Ministru kabineta apbalvojumus par augstiem sasniegumiem olimpiādēs - viņš pērn izcīnīja 3. vietu starptautiskajā matemātikas olimpiādē un 2. vietu starptautiskajā informātikas olimpiādē.

 

Reklāma
Reklāma

36. Starptautiskajā informātikas olimpiādē, kas no 1. līdz 8. septembrim notiek Aleksandrijā, Ēģiptē, Latviju pārstāv Andersons, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvents Edvards Freimanis, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas absolvents Adriāns Piliksers un Rīgas Rīnūžu vidusskolas absolvents Andrejs Piroženoks. Komandas vadītājs ir Latvijas Universitātes (LU) Matemātikas un informātikas institūta pētnieks Mārtiņš Opmanis.

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti