Hokeja treniņi: 5 ieguvumi tavam bērnam

“Regulāri hokeja treniņi ir efektīvs veids, kā vecāki var parūpēties par sava bērna veselību, mazināt viņa ekrānlaiku un palīdzēt attīstīt dzīvei nepieciešamās prasmes,” par hokeja ieguvumiem stāsta “Hockey Planet” galvenais treneris, bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Koba Jass.
Hokejs palīdz uzlabot bērna sirds un asinsvadu veselību, jo intensīvie treniņi un ātrā spēles dinamika veicina sirds darbību un kopējo fizisko formu.

FOTO: Publicitātes foto

Hokejs palīdz uzlabot bērna sirds un asinsvadu veselību, jo intensīvie treniņi un ātrā spēles dinamika veicina sirds darbību un kopējo fizisko formu.

Šajā rakstā aplūkosim piecus galvenos ieguvumus, ko bērnam var sniegt hokeja treniņi. No veselības uzlabošanas līdz pašapziņas celšanai un sociālo prasmju pilnveidošanai – hokejs var kļūt par nozīmīgu stimulu bērna attīstībai.

 

Stiprina fizisko veselību

Hokejs palīdz uzlabot bērna sirds un asinsvadu veselību, jo intensīvie treniņi un ātrā spēles dinamika veicina sirds darbību un kopējo fizisko formu. Spēlējot hokeju, bērni attīsta muskuļu spēku, koordināciju un līdzsvaru, kas ir būtiski ne tikai sportā, bet arī ikdienas dzīvē.

 

Regulāra hokeja spēle palielina izturību un elastību, ļaujot bērniem ilgstoši izturēt fizisku slodzi. ”Lielu uzmanību treniņu laikā pievēršam vispārējai fiziskai sagatavotībai – Priedaines sporta centrā mums ir aprīkota zāle, kur palīdzam jaunajiem hokejistiem uzlabot fizisko izturību”, stāsta K. Jass.

 

Attīsta mentāli un emocionāli

Hokeja treniņi ne tikai stiprina bērna fizisko veselību, bet arī attīsta nozīmīgas mentālās un emocionālās prasmes. “Regulāri treniņi iemāca disciplīnu un uzlabo koncentrēšanās spējas, jo bērniem ir jāseko trenera norādījumiem un jākoncentrējas uz spēles stratēģijām,” uzsver “Hockey Planet” galvenais treneris. 
 

Fiziskā aktivitāte arī efektīvi mazina stresu, ļaujot bērniem atbrīvoties no ikdienas spriedzes un uzlabot emocionālo labsajūtu. Turklāt, apgūstot jaunas prasmes un sasniedzot mērķus, bērnu pašapziņa un pārliecība par sevi palielinās.
 

Piedaloties komandā, bērni mācās sadarboties ar citiem, kas ir būtiski gan uz ledus, gan ārpus tā. Hokejs sniedz bērniem vērtīgu pieredzi, kas palīdz viņiem attīstīties par stiprām un pārliecinātām personībām.


 

Palīdz apgūt mērķu uzstādīšanas un līderības prasmes

Hokeja treniņi ir lielisks veids, kā bērniem iemācīt svarīgās mērķu uzstādīšanas un līderības prasmes. Uzstādot konkrētus mērķus, piemēram, uzlabot slidotprasmi vai palielināt spēles stratēģisko izpratni, bērni mācās noteikt sasniedzamus mērķus un strādāt, lai tos sasniegtu. Šis process attīsta viņu neatlaidību un pašdisciplīnu, kas ir vērtīgas prasmes jebkurā dzīves jomā.
 

Reklāma
Reklāma

“Spēlējot komandā, bērniem dodam iespēju uzņemties līdera lomu – gan spēļu laikā, gan treniņos. Viņi mācās, kā motivēt komandas biedrus, pieņemt atbildīgus lēmumus un vadīt grupu, attīstot savas līderības prasmes,” saka K. Jass. 

 

Palīdz attīstīt laika plānošanas iemaņas

Hokeja treniņi sniedz bērniem iespēju attīstīt laika plānošanas iemaņas, kas ir būtiskas veiksmīgai ikdienas dzīvei. Lai līdzsvarotu treniņus, spēles un skolas pienākumus, bērniem jāiemācās efektīvi organizēt savu laiku. Viņi apgūst, kā prioritizēt uzdevumus, veidot grafikus un ievērot termiņus, kas palīdz viņiem būt produktīviem un atbildīgiem. 
 

Šī prasme ne tikai uzlabo viņu spēju pārvaldīt sportiskās un akadēmiskās aktivitātes, bet arī sagatavo viņus nākotnes izaicinājumiem, kur būs nepieciešama laba laika pārvaldība. Laika plānošana, kas tiek iemācīta caur hokeja treniņiem, ir vērtīga prasme, kas noderēs gan mācībās, gan karjerā un ikdienas dzīvē. 

 

Palīdz veidot veselīgus paradumus visai dzīvei

Sākot fiziskās aktivitātes jau agrā vecumā, bērniem veidojas veselīgi paradumi, kas var saglabāties visu mūžu. Hokeja treniņi iedvesmo uzturēt aktīvu dzīvesveidu, kas veicina labu veselību un dzīves kvalitāti arī pieaugušo vecumā. 
 

Turklāt hokejs var pavērt dažādas karjeras iespējas sportā, treneru darbā vai sporta vadībā, sniedzot bērniem iespēju veidot profesionālu nākotni sportā. 
 

Dalība hokeja komandā arī veicina piederības sajūtu, radot draudzības un uzticības saites, kas var būt nozīmīgas visu mūžu. Būt daļai no hokeja kopienas nozīmē iegūt ne tikai fizisku spēku, bet arī emocionālu atbalstu un draugu loku, kas bagātina bērnu dzīvi. 

Ļauj savam bērnam piedzīvot hokeju – jūnijā un jūlijā “Hockey Planet” aicina visus interesentus uz bezmaksas DEMO treniņu. Ekipējumu nodrošināsim! Treniņi norisinās Volvo ledus hallē, Imantā. Tā ir lieliska iespēja saprast, vai Tavs bērns ir gatavs regulāriem hokeja treniņiem! 
 

“Mēs ejam līdzi mūsdienīgām tendencēm un treniņu metodēm. Papildus ledus treniņiem, plaši izmantojam jaunākās paaudzes hokeja simulatorus, kas palīdz apgūt hokeja spēlei nepieciešamās prasmes pat pašiem mazākajiem sportistiem,” uzsver “Hockey Planet” galvenais treneris
 

Lai pieteiktu dalību bezmaksas DEMO treniņā, lūgums zvanīt +371 29 83 56 50. 
Vairāk info par “Hockey Planet” meklē mājaslapā, Facebook un Instagram. 

Vēršam uzmanību, ka sezonas laikā – no septembra līdz maijam – ledus treniņi notiek Inbox ledus hallē Piņķos. 

Saistītie raksti