Garšīgas un interesantas idejas dāvanām pašu rokām - personiski un sirsnīgi

Dāvanas mēdz būt arī garšīgas. Šeit vairākas idejas gardām Ziemassvētku dāvanām, kuras varam pagatavot paši.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rieksti medū

Nepieciešams:
Rieksti (var būt dažādi)
Medus (vēlams izmantot šķidru medu)
Trauks vai burka ar vāku

Pagatavošana:
Paņem trauku, kurā ieliec iekšā riekstus, visu pārlej ar medu. Burciņu apsien ar skaistu lentīti, un dāvana gatava! Dāvanai klāt vari pievienot kādu svecīti vai egļu rotājumu.

Zaļais pesto

Nepieciešams:
25 g svaiga bazilika
150 ml „Extra Virgin” olīveļļas
25 g ciedru riekstu
2 galviņas ķiploku
50 g parmezāna siera

Pagatavošana:
Sablenderē baziliku, ciedru riekstus, eļļu un ķiplokus. Iemaisi sarīvētu parmezānu, ieliec to visu skaistā burciņā vai citā traukā ar vāku, pārlej ar eļļu. Dāvanai pievieno glīti iesaiņotus spageti.


 

Sarkanais pesto

 

Nepieciešams:
25 g svaiga bazilika
Saulē kaltēti tomāti eļļā (burciņa)
Ķiploks (daiviņa vai divas)
25 g tomātu pastas
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Samal baziliku, nolej tomātiem eļļu un arī tos samal, pievieno sasmalcinātu ķiploku. Kad masa ir samaisīta, pievieno eļļu, kas nolieta no tomātiem. Garšai pievieno nedaudz tomātu pastas. Ja tev nav speciāla trauka, kurā iepildīt pesto, vari izmatot parastu burku ar vāku, kuru pēc tam apsien ar auduma gabaliņu un uzraksti nosaukumu. Līdzīgi kā zaļajam pesto – dāvanai klāt vari pievienot makaronus.

Ziemassvētku vaniļas radziņi
 
Nepieciešams:

300 g miltu
125 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
3 olu dzeltenumi
125 g samaltu mandeļu
250 g sviesta
Pūdercukurs

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:
Uz darba virsmas vai bļodā ieber miltus, vidū izveido bedrīti, kur ielikt vaniļas cukuru, parasto cukuru un olu dzeltenumu. Visu kārtīgi samaisi.
Atlaidini sviestu (istabas temperatūrā), sagriez to nelielos gabalos un kopā ar rīvētām, sasmalcinātām mandelēm iemīci mīklā.
Mīkla jāmīca tik ilgi, kamēr izveidojas viendabīga masa. Tad pārsedz to ar dvieli un paturi mīklu tādā veidā aptuveni 30 minūtes.
Pa to laiku uzsildi krāsni līdz 170 grādiem un izklāj paplāti ar cepamo papīru.
Veido no mīklas nelielus radziņus un liec tos uz pannas. Cep tos, līdz tie kļūst zeltaini vai gaiši brūni.
Uzreiz pēc izņemšanas radziņus pārkaisi ar pūdercukuru, kas sajaukts ar vaniļu.
Tagad tik atliek tos salikt skaistās kastītēs / maisiņos un dāvināt saviem mīļajiem vai arī kopā visiem gardi našķoties Ziemassvētkos.

Šokolādes pārslu piciņas

Nepieciešams:
75 g tumšās vai cita veida šokolādes (pēc vēlēšanās)
75 g nesaldinātu brokastu pārslu (cornflakes)

Pagatavošana:
Izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Ieber pārslas lielā bļodā, izkusušo šokolādi lēnām iecilā un iemaisi pārslās. Maisi tik ilgi, kamēr šokolāde pēc iespējas vienmērīgāk apklāj pārslas.

Kad masa gatava, izliec to uz cepamā papīra vai folijas. Tad gatavo masu sadali nelielos gabaliņos, taču pirms fasēšanas nogaidi, kamēr šokolāde atkal sacietē. Ja vēlies, lai tas notiktu ātrāk, sadalītos gabalus ievieto ledusskapī.   

Šokolādes pārslu piciņas ieliec caurspīdīgos maisiņos (tādi Ziemassvētku laikā nopērkami visos lielveikalos, arī „Rimi”). Apsien tos ar skaistu lenti un pievieno klāt paša veidotu kartīti!

Brokastu pārslu vietā vari izmantot arī riekstus, popkornu, mandeļu skaidiņas, žāvētus augļus u. c.!

Gardumi ziemai


Ja esi čakla konservētāja, tavi mīļie noteikti priecāsies par gardu zemeņu vai aveņu ievārījumu vai tevis marinētajām sēnēm. Apsien ap burkas vāciņu skaistu auduma gabaliņu, vari izmantot arī īpašu lentīti vai salmu skariņas, un, lūk – dāvana gatava!

 

Visdažādāko kārumu receptes skaties sadaļā VIRTUVE!