Sekss grūtniecības laikā un pēc dzemdībām: par ko ir vērts padomāt, lai gūtu maksimālu baudu

Sekss ir daudzšķautņaina parādība, kas ikkatras sievietes dzīvē ir ar citādāku nozīmi un izpratni par to. Lai gan grūtniecība daudzām sievietēm nes lielu prieku un saviļņojumu, nereti var sastapties ar bažām, piemēram, par to, vai seksuālas aktivitātes grūtniecības laikā ir drošas, kā vislabāk izbaudīt intimitāti, un par ko ir vērts padomāt, lai gūtu baudu. Šajā rakstā centīsimies atspēkot mītus par seksu grūtniecības laikā un iedrošināt ikvienu topošo māmiņu savas seksualitātes izpētei!
Jebkādai seksuālai aktivitātei, neatkarīgi no tā, vai sieviete ir stāvoklī, svarīgākais ir sievietes pašsajūta un bauda.

FOTO: Publicitātes foto

Jebkādai seksuālai aktivitātei, neatkarīgi no tā, vai sieviete ir stāvoklī, svarīgākais ir sievietes pašsajūta un bauda.

Justies labi ir priekšnosacījums

Jebkādai seksuālai aktivitātei, neatkarīgi no tā, vai sieviete ir stāvoklī, svarīgākais ir sievietes pašsajūta un bauda. Ja sieviete jūtas labi, var droši nodarboties ar seksu dažādās formās arī grūtniecības laikā, izņemot paagustināta riska aktivitātes. Seko līdzi savām sajūtām un pašsajūtai, jo grūtniecības laikā libido var būt svārstīgs. 

 

Sievietes partnerim ir svarīgi atcerēties, ka grūtniecības laikā var būt gan paaugstināts libido, gan pazemināts, - abiem partneriem tas ir jauns notikums un aicinām abus būt iejūtīgiem vienam pret otru un izzināt seksuālo pasauli no dažādām šķautnēm! Tas arī ir pilnīgi normāli - negribēt nodarboties ar seksu. Ja zems libido ir ilgstošu laiku, sieviete var pati sev uzdot jautājumus, lai labāk sevi un savu ķermeni izprastu - kādēļ negribās? 

 

Vai pie vainas ir fiziskas sajūtas, vai drīzāk emocionālas, - vai es jūtos droši attiecībās, vai jūtos novērtēta? Nereti sievietes pārdzīvo par savām fiziskajām izmaiņām vai svara pienākšanas dēļ uzskata, ka tās vairs nav iekārojamas, taču daudzi partneri atzīst, ka tas ir gluži pretēji - sieviete šķiet vēl skaistāka, esot stāvoklī, tādēļ svarīgi ir pārrunāt gan šaubas, gan vēlmes ar savu esošo partneri, lai abi kopā varat baudīt šo jauno posmu dzīvē!  

 

Šie visi aspekti ir būtiski, kad runa ir par seksualitātes izpausmēm, un attiecību kvalitāte ir nozīmīga visos dzīves aspektos, arī grūtniecībā. Nekautrējies runāt par savām vēlmēm un izmēģināt ko nebijušu gan attiecību ietvaros, gan no plašās intīmpreču pasaules, kas liek justies vēl iekārojamāk un patīkamāk, -  kā savā ķermenī - tā mīlējoties ar savu partneri!
 

Droši, ērti un seksīgi

Viens no mītiem, ko nākas bieži dzirdēt, ir bērna potenciāla traumēšana, nodarbojoties ar seksu. Raizēm nav pamata - bērniņu nav iespējams sabakstīt, bērns atrodas drošībā, mammas dzemdē, kura pasargā mazuli no apkārtējās vides iedarbības, kas ir nodalīta no maksts. Jūties droši - bērniņš ir pasargāts, tas nevar tikt traumēts, un izbaudi mīlēšanos, kas var būt īpaši romantiska un sensuāla, esot stāvoklī. Priecīga mamma - priecīgs mazulis!
 

Otrs mīts - sekss radīs priekšlaicīgas dzemdības. Tā nebūt nav - orgasma laikā notiek iegurņa pamatnes un dzemdes kontrakcijas, neatkarīgi no tā, vai sieviete ir vai nav stāvoklī. Tā kā dzemde ir lielāka, sievietei esot stāvoklī, šīs kontrakcijas arī ir jūtamākas. Tomēr kontrakcijas neveido dzemdību darbību, līdzīgi kā Brekstona - Hiksa kontrakcijas, - no tām nevajag baidīties, - tās palīdz dzemdei trenēties dzemdībām. Izprotot, kas notiek ar ķermeni šajā brīdī, būs vieglāk mīlēties bez liekiem uztraukumiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Šīs kontrakcijas var ilgt pat stundu vai divas. Ja nu gadījumā kontrakcijas ilgst ilgāk, noteikti jāsazinās ar aprūpes sniedzēju. Ar penetratīvu seksu var droši nodarboties līdz pat brīdim, kad noiet augļūdeņi, - ikkatrai sievietei ir tiesības baudīt savu ķermeni un seksualitāti, arī tad, kad gaida bērniņu. Sekss vairo patīkamus hormonus un var veicināt dzemdību darbību un samazināt sāpju izjūtu. Sekss daudziem ir būtiska attiecību sastāvdaļa, un to baudīt ir ieteicams vienmēr.
 

Kā turpināt praktizēt dzimumdzīvi, esot stāvoklī? 

Ja vien ir vēlme darīt un gribēt, ir iespējas atrast veidus, kā to padarīt baudāmāku. Brīnišķīgi palīgi ērtākam seksam ir spilveni. Kā viens no piemēriem ir SEXYSTYLE nopērkamais, ērti lietojamais paliktnis: liberators. Forša grūtnieču mantiņa ir vibromasažieri, jo tie ir ar garāku rokturi un ļaus vieglāk aizsniegt vēlamās zonas. Papildu noteikti iesakām lietot lubrikantu - tas noderēs gan baudpilnākam seksam, gan ērtumam, jo nodrošinās patīkamāku slīdamību. Atceries  - ar rotaļlietām jālieto ūdens bāzes lubrikanti, un rotaļlietas var būt īpaši foršs palīglīdzeklis grūtniecības laikā, jo tas palīdzēs gūt jaunas izjūtas un palielināt kopējo baudu. Ja sieviete jūtas ērti un labi, ir iepriekš mēģinājusi anālo sekstu, tad to arī var droši izbaudīt, bet, protams, vienmēr vislabāk ir vērsties pie sava aprūpējošā speciālista pēc padoma. 
 

Sekss pēc dzemdībām

Dzemdības katrai sievietei var ļoti atšķirties pēc to pieredzes. Sekss pēc dzemdībām ir jaunu sajūtu piepildīts -  dod sev iespēju un laiku apzināt savu jauno ķermeni, pieņemt izmaiņas, izprast savu un sava partnera psihoemocionālo stāvokli, un ieklausīties sevī. Gluži tāpat kā pirms grūtniecības un grūtniecības laikā - seko līdzi savām sajūtām! Ir jāvelta laiks, lai sievietei veidojas dabīgais uzbudinājums. Mēs iesakām nesteigties un baudīt to, ko sievietei var sniegt partneris vai intīmpreces - sekss nav sacensības. 

 

Atceries, ka sievietēm ir nepieciešamas 20 - 40 minūtes, lai rastos fizioloģisks uzbudinājums un pēcdzemdību periodā pat ilgāks laiks, un par to var parūpēties dažādi, tāpēc dod sev laiku un noteikti neuztraucies, ja šoreiz sekss nebūs svarīgākais tavā dienā. Zīdīšanas laikā ir cits hormonu fons, kas var izskaidrot lielāku sausumu makstī, tādēļ lubrikants ir svarīga sastāvdaļa, īpaši pēcdzemdību periodā. Lubrikanti ir dažādi, tāpēc nevajag kautrēties jautāt intīmpreču veikala konsultantam par to, ar ko tie atšķiras, un kas ir piemērotāks Tev. 
 

Sākumā īpaši iesakām noņemt nozīmīgumu no penetrācijas - sekss ir daudzas, dažādas prakses, kā viens otram likt justies labi. Ir iespējams citādāk viens otram sniegt baudu un mīlestību: mīļošanās, rokdarbi, orālais sekss. Ja ir vēlme, iespējams lietot papildu klitorālās stimulācijas mantiņas, lai paildzinātu priekšspēli, izjustu vēl nebijušas sajūtas un kopumā paspilgtinātu savu seksuālo dzīvi. Maigi glāsti, čuksti, pieskārieni erogēnajās zonās, skūpstīšanās, - tas viss padarīs gan priekšspēli, gan pašu seksuālo aktu daudz intīmāku, patīkamāku un skaistāku. 

 

Izcils produkts, ko var lietot jau uzreiz pēc dzemdībām, ir gaisa plūsmas stimulators - tas ir speciāli piemērots sievietes ķermenim, domājot par klitorālo labsajūtu. Savukārt, ja ir sāpes seksa laikā, noteikti iesakām sazināties ar ginekologu un / vai iegurņa pamatnes speciālistu. Kopumā seksuālas pieredzes ir iespējams baudīt gan esot stāvoklī, gan pēc dzemdībām, par prioritāti uztverot sievietes ķermeņa izjūtas un psihoemocionālo pasauli - iesakām ieklausīties sevī, izrunāt visas nianses ar savu partneri, parūpēties par lielisku atmosfēru un atcerēties, ka mēs sev tādas esam vienas uz šīs pasaules, un seksualitāte ir tik plaša, cik pašas tai ļaujamies.

Saistītie raksti