Kurā grūtniecības nedēļā tētis var sākt sajust sava bēbīša kustības?

Grūtniecības laikā mazuļa kustības ir kā apliecinājums tam, ka mazais cilvēks ir pavisam reāls, ka viņa sirsniņa pukst un viņam viss ir labi. Un sajust sava vēl puncī esošā bērna pieskārienu ir vienlīdz svarīgi arī tētim.
Tas, kura grūtniecība sievietei ir, it nemaz neietekmē tēta izredzes ātrāk sajust sava bērna kustības.

FOTO: Shutterstock.com

Tas, kura grūtniecība sievietei ir, it nemaz neietekmē tēta izredzes ātrāk sajust sava bērna kustības.

Ja mammām ir privilēģija just sava mazulīša pašas pirmās kustības, tad tētiem mazliet jāpaciešas, jo no ārpuses bērna aktivitātes var sākt pamanīt vairākas nedēļas vēlāk. 

 

Ginekoloģe, dzemdību un ultrasonogrāfijas speciāliste Iveta Bičevska stāsta, ka, protams, katram šis laiks, kad jūtamas un no ārpuses redzamas bērna kustības, ir atšķirīgs. Tas atkarīgs no vairākiem faktoriem. Ilgāk būs jāpaciešas, kamēr varēs redzēt kustamies vēderu:

  • apaļīgākām mammām ar lielāku ķermeņa masas indeksu;
  • gadījumos, ja placenta sedz dzemdes priekšējo sienu. Tad arī pati māmiņa sāks vēlāk just bērna kustības. 

 

Tomēr vidējie statistiskie dati liecina, ka pati grūtniece sava mazuļa rosīšanos sāk just 18.-20. grūtniecības nedēļā, bet tēti redzēt un arī sajust, uzliekot roku uz vēdera, to var, sākot no 23.-25. grūtniecības nedēļām. 

Reklāma
Reklāma

 

Tas, kura grūtniecība sievietei ir, it nemaz neietekmē tēta izredzes ātrāk sajust sava bērna kustības, pieskaroties topošās māmiņas briestošajam puncim. Visos gadījumos no ārpuses redzamais un jūtamais būs vienlīdz atkarīgs no iepriekš minētajiem faktoriem – sievietes svara un placentas izvietojuma. 

 

Grūtniecību pieredze nosaka tikai pašas māmiņas iespējas sākt regulāri sajust sava bērna kustības. Pirmās grūtniecības laikā tas notiek vidēji ap 20. grūtniecības nedēļu, bet katrā nākamajā – no 18. grūtniecības nedēļas. 

Saistītie raksti