Kā rīkoties ar puraviem rudenī? + receptes to veselīgai notiesāšanai
Puravs ir lielisks, aukstumizturīgs dārzenis, kas audzēšanas ziņā labi piemērojas mūsu klimatiskajiem apstākļiem, tātad varam to uzskatīt par savējo. Garšas ziņā puravs ir maigāks par savu līdzinieku – sīpolu, tāpēc iesakāms tiem, kuriem sīpolu sīvums šķiet par asu, bet aromāts – par uzmācīgu.
■ Novembrī izraktiem puraviem nedaudz saīsina lapas, tos liek kastē vai spainī ar mazliet miklām smiltīm un uzglabā vēsā pagrabā vai citā līdzīgā telpā.
■ Sala izturīgu šķirņu puravus var atstāt dobē visu ziemu, tomēr aukstākā laikā vēlams dobi pārklāt ar zariem vai agrotīklu.
■ Ja ziema ir pietiekami maiga, puravus var izrakt jebkurā
laikā, kad nav sala. Izrok vienīgi tik daudz, cik nepieciešams
apēšanai.
Lasi arī: Zaļais puravs - garšaugs pret spēku izsīkumu un aptaukošanos
Kā pareizi izrakt puravu?
Ar dakšu mazliet paceļ uz augšu zemi ar visu puravu, lai varētu to
vieglāk izvilkt laukā. Bet, ja šādi puspaceltu puravu tā arī atstāj
uz pāris stundām un tikai pēc tam pilnībā novāc, tajā jūtami
samazinās nitrātu daudzums.
Avots: Jauns.lv, žurnāls "100 Labi Padomi"