Kā lokus un lociņus saglabāt ziemai?

Maurloks ir vispopulārākais un visvairāk lietotais garšaugs Eiropā; šajā ziņā tas pārspēj pat pētersīli – tā liecina statistikas dati.
Maurloki, ko mums labpatīk saukt par lociņiem, acīmredzot to smalkā auguma dēļ, ir sīpolu un ķiploku radinieki, tajos esošās ēteriskās eļļas arī ir līdzīgas.

FOTO: Shutterstock.com

Maurloki, ko mums labpatīk saukt par lociņiem, acīmredzot to smalkā auguma dēļ, ir sīpolu un ķiploku radinieki, tajos esošās ēteriskās eļļas arī ir līdzīgas.

  • Noskalotus un nosusinātus maurlociņus izklāj uz dēlīša un uz četrām stundām ievieto saldētavā, pēc tam izņem, žigli saliec maisiņos vai kārbiņās un ievieto atpakaļ aukstumā. Lieto neatlaidinātus – sasalušus sagriež ar šķērēm.
  • Gan ķiploku lokus, gan platlapu lokus, gan maurlociņus smalki sagriez, ieber nelielos trauciņos un sasaldē. Kad nepieciešams, ar karoti izņem tik, cik tajā brīdī vajadzīgs.
  • Lokus smalki sagriez, samaisi ar jogurtu, sadali mazās porcijās un sasaldē. Izmanto salātu mērču gatavošanai.

 

Ņem vērā!

Reklāma
Reklāma

Ziedoši loki zaudē aromātu, tādēļ vēlams ziedus regulāri nogriezt un izmantot ēdienu rotāšanai. Tie labi noder arī aromātiska etiķa un eļļas pagatavošanai, jo gan labi izskatās, gan piešķir bāzes eļļai, piemēram, saulespuķu vai olīvu, patīkamu aromātu un garšu. Līdzīgi notiek arī ar etiķi.

Saistītie raksti