Nezini, kā apēst kabačus? Sasaldē!
Kā sagatavot kabačus saldēšanai?
Vispiemērotākie ir mazi, nepārauguši kabacīši, jo tiem nav lielu sēklu un cietas mizas – tie ir saldējami ar visu mizu. Ja kabači ir lieli un pārauguši, tos nomizo un izgriež sēklotni.
- Mīkstumu sarīvē smalkākās vai rupjākās skaidiņās, kā labāk patīk.
- Sarīvēto liek caurdurī vai sietā uz bļodas un atstāj uz kādu stundu, lai notek. Pēc tam vēl ar karoti viegli piespiež, lai dabūtu laukā lieko šķidrumu.
- Liek burkās (piepilda tikai par divām trešdaļām) ar aizskrūvējamu vāciņu vai piemērotos trauciņos un sasaldē.
Padoms
Vietas taupīšanas nolūkā kabaču skaidiņas var brīvi iepildīt saldēšanai piemērotos maisiņos, ar plaukstu saplacināt, lai iznāk plakana paciņa, un tad sasaldēt.
Kā vēl var darīt?
Kabačus sagriež gabaliņos, ieber sietā vai caurdurī, pārkaisa ar sāli un uzliek uz bļodas. Atstāj uz pusstundu, lai sulojas. Pēc tam kabaču gabaliņus sasaldē tāpat kā skaidiņas.
Padoms
Ja grib, lai gabaliņi nesalīp kopā, tad vispirms tos izklāj uz paplātes vai lēzena šķīvja, ieliek saldētavā un, kad gabaliņi sasaluši, saber kastītē vai maisiņā, un liek atpakaļ saldētavā.
Kur izmantot saldētus kabačus?
Tie der cepšanai, sautēšanai, pievienošanai zupām, mērcēm un sautējumiem. Tos liek pankūku un cepumu, pat kūku mīklā. Rīvētus kabačus iemaisa arī maizes mīklā.