FOTO: vai nakts tirgus patiešām ir cenu paradīze? Devāmies lūkoties, ko tur tagad var nopirkt un cik tas viss maksā

Sākoties vasarai, vēlme pēc svaigiem dārzeņiem, ogām un zaļumiem tikai pieaug. Ja pašam nav sava mazdārziņa, doties pēc vasaras labumiem var uz tirgu. Devāmies noskaidrot, cik daudz no šī visa var atrast Centrāltirgus nakts tirgū, kas "vēlajiem putniem" jeb tiem, kam pa dienu darbs un nav iespēju apmeklēt tirgu ierastajā laikā, būs pati labākā izvēle.
Tirgus aktīvākais laiks sākas tieši no plkst. 19.00, kad pēc kārotajiem labumiem var nākties pastāvēt arī pagarākās rindās.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Tirgus aktīvākais laiks sākas tieši no plkst. 19.00, kad pēc kārotajiem labumiem var nākties pastāvēt arī pagarākās rindās.

Centrāltirgus nakts tirgus darbojas katru dienu no plkst. 17.00 līdz 7.00. Tirdzniecība norisinās Spīķeru ielas posmā no Maskavas ielas līdz Nēģu ielai. Jārēķinās gan, ka ļaužu būs daudz. Tirgus aktīvākais laiks sākas tieši no plkst. 19.00, kad pēc kārotajiem labumiem var nākties pastāvēt arī pagarākās rindās. Aktīvākā tirdzniecība pārsvarā noris līdz plkst. 22.00. 

Ļaudis lēš, ka arī cenu ziņā nakts tirgus ir pieejamāks, taču jāsaka, ka salīdzinot ar dienas tirgu, cenas atšķiras minimāli. 

Saulē apspīdētos tirgus stendos nu jau kādu laiku ir atrodamas Latvijas zemenes, kas cenā svārstās no sešiem līdz astoņiem eiro kilogramā. Tirgū iespējams iegādāties arī mūsu pašu meža zemenītes - par nelielu trauciņu būs jāšķiras no 3 eiro. 

 

Nopērkamas arī šogad pirmās mellenes. Lai gan pagaidām visbiežāk tirgū ir atrodamas Spānijas mellenes par vidēji 5 eiro kilogramā, pateicoties labvēlīgiem laikapstākļiem, arī Latvijā melleņu raža šogad solās būt bagātīga. Pirmās Latvijas mellenes tirgū maksā 9 eiro.

 

Reklāma
Reklāma

Nakts tirgū nopērkami arī svaigi dārzeņi, zaļumi un salāti, kas noteikti piesaistīs ikviena vasaras mīļa skatienu. Vasaras noskaņu palīdzēs radīt arī rudzupuķu stendi, kas šajā sezonā arī neierasti agri. Parasti šie ziedi priecē ap Jāņu laiku, saka Centrāltirgū. 

 

To, kādi vēl labumi šobrīd pieejami Rīgas Centrāltirgus nakts tirgū, skaties FOTO galerijā.

Savukārt to, kā iespējams atrast pašu nakts tirgu, skaties video:

Saistītie raksti