Četras rotaļlietas, ko tavs kaķis noteikti novērtēs!

Kaķi, iespējams, ir populārākie mājas mīluļi pasaulē! Un viņiem ļoti patīk spēlēties – uztaisīt kaķim rotaļlietas nav nedz grūti, nedz laikietilpīgi, tāpēc piedāvājam vairākas idejas!
Kaķis novērtēs rotaļlietu, ko viņš drīkst ķert un ar ķepu pabakstīt.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Kaķis novērtēs rotaļlietu, ko viņš drīkst ķert un ar ķepu pabakstīt.

“Ir kaķi, kuriem patīk spēlēties vairāk, un arī tādi, kam mazāk. Taču viennozīmīgi rotaļas īpaši novērtēs tie minkas, kas dzīvo dzīvoklī vai kas ir vienīgie savas ģimenes mīluļi,” stāsta vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, "Rimi Bērniem" eksperte,  Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņu ģimenē ir divi kaķi – Koko un Zuko –, un Inga parāda ātrus un vienkāršus kaķu spēļmantu izgatavošanas veidus. 

 

Spāre 

Nepieciešams: papīra kokteiļsalmiņi, aukla, korķis, čiekurs, pāris putna spalvas, karstā līme.

Darba gaita: kokteiļsalmiņus stingri sasien ar striķi – tik stingri, lai tie katrs savā pusē nedaudz izplešas. Īsākā striķa galā pielīmē čiekuru, aiz garākā gala spēļmantiņu tur saimnieks. Spāri vari rotāt ar vēl kādiem materiāliem pēc izvēles, taču tiem jābūt tādiem, kas nespēj ievainot mīluli (stikls, drātis vai citi asumi, sīkas detaļas, kas var atdalīties, indīgas vielas u.c.). 

 

Zvaniņš ar spalvām 

Nepieciešams: kūdras podiņš vai papīra glāze, krāsainas spalvas, karstā līme, zvaniņš.

Darba gaita: pie trauka iekšējās malas ar karsto līmi pielīmē spalvas, pie poda apakšas –zvaniņu. Zvaniņa svars novirza smaguma centru, tāpēc rotaļlieta interesanti griezīsies un kaķim tas patiks. 

 

Krāsaino lentu makšķerīte 

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams: trīs koka irbulīši, krāsainas lentītes, šķēres, teiplenta, karstā līme, bumbulis.

Darba gaita: irbulīšus ar lentu salīmē kūlītī. No krāsainām atlasa lentām veido pušķi un pielīmē to “makšķerītei”, papildina ar bumbuli.

 

Kaķa sapņu ķērājs 

Nepieciešams: furnitūras koka riņķis (aizkaru stangai domātais), auduma gabaliņi, kas neirst (piemēram flīšs), striķis, koka bumbiņas ar caurumu.

Darba gaita: audumu sagriež strēmelēs un piesien koka riņķim. Tāpat piesien auklu, ko papildina ar koka pērlītēm. Var pielīmēt arī kādu spalviņu vai zvaniņu. 

 

Skaties video:

Saistītie raksti