10 kļūdas produktu uzglabāšanā. Tās pieļauj visi!
Olas ledusskapja durvīs
Tāds pārtikas produkts kā olas nepanes temperatūru svārstības. Pareizāk olas atstāt dārzeņu nodalījumā vai ledusskapja centrālajā plauktā, iesaka "Limon.postimees.ee".
Piens ledusskapja durvīs
Ar pienu ir līdzīgs stāsts. Durvīs tas ātrāk bojājas un zaudē savu lietderību. Pienu labāk likt ledusskapja aukstajās daļās, bet tā, lai tas nesalst! Savukārt durvīs pareizāk būs likt sviestu, šķidrās garšvielas un mērces.
Ēdiens katliņā
Ja vēlaties uzsildīt ēdienu, tad labāk to darīt citos traukos, nevis tajā, kur tas gatavots. Tas palīdz novērst slimību izraisošo baktēriju izplatīšanos. Uzglabāt katlus un pannas ar sagatavotu ēdienu pareizāk ledusskapja augšējā plauktā.
Dārzeņi un augļi vienā nodalījumā
Pirmajā nodalījumā var likt tos produktus, kas ātrāk izdala etilēnu (gāze, kas parādās, dārzeņiem un augļiem nogatavojoties). Tie ir, piemēram, tomāti, bumbieri un plūmes. Citā kastē tie, kas to izdala mazāk: gurķi, burkāni, kartupeļi, salāti un āboli.
Āboli ārpus ledusskapja
Istabas temperatūrā šie augļi sabojāsies acīmredzami ātrāk.
Slapji zaļumi ledusskapī
Ja zaļumus neizžāvēt pirms ievietošanas ledusskapī, tie ļoti ātri pārvērtīsies par "lupatiņām". Tos der ietīt papīra dvielī un kārtīgi nosusināt. Tas produktiem palīdzēs saglabās svaigumu.
Maize ledusskapī
Maizi, tāpat kā jebkuru citu cepumu, labāk turēt siltās vietās. Tomēr, ja klaipu vēlaties apēst vēlāk, tad to var likt saldētavā, pirms tam sagriežot gabaliņos. Tādā veidā maize nesapelēs.
Sīpoli un ķiploki mitrumā
Sīpoli un ķiploki ļoti baidās no mitruma, kā dēļ ātri appelē. Labākā uzglabāšanas vieta viņiem būs sausa un tumša kaste, bet no ledusskapja labāk atteikties.
Ogu mazgāšana
Ogas nevajadzētu mazgāt, ja nevēlaties tās apēst tuvākajā stundā. Ja šie produkti nonāks ledusskapī mitrā stāvoklī, tie ātri pārvērtīsies putrā.
Silta maltā gaļa ledusskapī
Atkausētu istabas temperatūras malto gaļu labāk uzreiz pagatavot vai ielikt saldētavā. Bez termiskās apstrādes vai bez sasaldēšanas gaļā ātri savairosies baktērijas.
Padomi veidoti, balstoties uz zinātnieku pētījumiem dietoloģijas jomā. Lietojiet un uzglabājiet produktus ilgāk!