Kā guļamistabas krāsa ietekmē miega kvalitāti?

Krāsām ir spēja ietekmēt garastāvokli, un garastāvoklis savukārt ietekmē miegu. Tāpēc neatkarīgi no tā, vai vēlies pārkrāsot guļamistabu vai iegādāties jaunus gultas palagus, pārliecinies, ka ieskauj sevi krāsās, kas palīdzēs viegli aizmigt un pamosties ar laimes un svaiguma sajūtu.
Atstāj spilgtas, drosmīgas, emociju izraisošas krāsas citām mājokļa telpām un saglabā guļamistabu kā miega oāzi.

FOTO: Shutterstock.com

Atstāj spilgtas, drosmīgas, emociju izraisošas krāsas citām mājokļa telpām un saglabā guļamistabu kā miega oāzi.

Izpratne par to, kā krāsas ietekmē tavu garastāvokli, var palīdzēt tev mainīt savu guļamistabas telpu, lai nodrošinātu labāku miegu. Piemēram, pasteļtoņi un pieklusināti toņi parasti ir labāki miegam nekā spilgti toņi, jo spilgtiem toņiem var būt enerģizējošs efekts.


Labākās guļamistabas krāsas labam miegam


Zila krāsa

Eksperti atkal un atkal apliecina, ka zilā krāsa ir viena no labākajām guļamistabas krāsām miegam! Zilā krāsa rada miera sajūtu. Vienā pētījumā, ko veica Travelodge, tika konstatēts, ka mājsaimniecībās, kurās ir zilas guļamistabas, nakts miegs ir bijis vislabākais salīdzinājumā ar jebkuru citu krāsu. 

 

Zila krāsa tavā istabā var likt tev justies droši, atviegloti un mierīgi. Istabas krāsošana zilā krāsā ir acīmredzams veids, kā izmantot šo toni, taču var atrast arī zilus akcentus, piemēram, paklāju vai gultas veļu. 


Gaiši rozā krāsā

Arī šī ir viena no labākajām krāsu izvēlēm, jo īpaši, ja izvēlies maigu, klusinātu rozā krāsu, kas ir dabiskāka un tuva ādas tonim. Ja tava dzīve ir drudžaina un stresa pilna, apsver iespēju guļamistabā iekļaut gaiši rozā krāsu. 


Bēša krāsa

Reklāma
Reklāma

Bēšs ir vēl viena krāsa, kas ir mierīga un dabiska, jo tā atgādina dabā sastopamās nokrāsas. Zemes toņi ir neticami nomierinoši mūsu prātam. Bēšs ir vienkāršs un mierīgs, tāpēc tas ir ideāls fons citiem akcentiem, kas “izceļas”. 


Zaļa krāsa

Zaļa krāsa ir vēl viens fantastisks risinājums, ja izvēlies toni, kas ir dabisks un mierīgs. Pētījumos noskaidrots, ka dalībnieki, kas atradās zaļā istabā, gulēja gandrīz 8 stundas bez pārtraukuma, turklāt pamodās ar labu noskaņojumu. 

 

Zaļā ir organiska krāsa, kas atgādina dabu, un tā nomierina prātu gaidāmajai naktij. Ieteicams izvēlēties salvijas zaļo krāsu, nevis spilgti, nedabiski zaļu. Salvijas zaļā krāsa ir maigāka un pieklusinātāka, tāpēc tā ir piemērotāka miegam.


Balta krāsa

Balta krāsa guļamistabā nenozīmē, ka jājūtas tā, it kā gulētu slimnīcas palātā! Balta krāsa ir tīra un skaidra, kas var sniegt gan komfortu, gan cerību. Kad no rīta piecelies, jaunā diena ir pavisam jauna un svaiga, tāpat kā sienas! Ir kaut kas neticami nomierinošs gan fiziski, gan garīgi, kad mēs jūtamies kā tīrā telpā. 


Avots: citymattress.com

Saistītie raksti