Kā iekārtot guļamistabu ar "odziņu"?

Guļamistaba ir daudz vairāk nekā tikai vieta gulēšanai – tā ir miera oāze, kur varam atgūties no ikdienas steigas un trokšņa. Lai nekas netraucētu tavu mieru, svarīgi padomāt par to, kāds ir guļamistabas iekārtojums – vai tas veidots pārdomāti, ņemot vērā gan mājokļa iemītnieku vajadzības, gan arī ieteikumus no zinošiem interjera dizaineriem?
Interjera dizainā ilgtspēja ir kļuvusi par galveno vērtību, sākot no ekoloģiski draudzīgu materiālu izvēles, līdz funkcionālām un ilgtspējīgām mēbelēm un aksesuāriem.

FOTO: Shutterstock.com

Interjera dizainā ilgtspēja ir kļuvusi par galveno vērtību, sākot no ekoloģiski draudzīgu materiālu izvēles, līdz funkcionālām un ilgtspējīgām mēbelēm un aksesuāriem.

Eksperti no “Dormeo Home” un “Bonava Latvija” apkopojuši šī brīža aktuālākās dizaina tendences guļamistabas interjerā. 
 

Ilgtspēja katrā guļamistabas elementā 

Interjera dizainā ilgtspēja ir kļuvusi par galveno vērtību, sākot no ekoloģiski draudzīgu materiālu izvēles, līdz funkcionālām un ilgtspējīgām mēbelēm un aksesuāriem. 

 

Piemeklējot savai guļamistabai ilgtspējīgas preces, tu ne vien rūpēsies par savu un ģimenes veselību un pašsajūtu, bet arī veicināsi pozitīvu ietekmi uz mūsu planētu. 
 

Lūk, daži piemēri, kā vienkāršā veidā padarīt savas guļamistabas iekārtojumu ilgtspējīgāku: 

  • izvēlieties universālus, atkārtoti izmantojamus gultas rāmjus un mēbeles, kas ražotas, ievērojot ilgtspējas principus, kā arī paklājus no dabiskiem materiāliem, piemēram, vilnas vai bambusa; 
  • iegādājoties matračus, gultas piederumus un citas preces guļamistabai, pievērs uzmanību izmantotajiem materiāliem. Vienkāršāks iepakojums, kas veidots ar otrreizēju pārstrādi, kā arī dabisks preču sastāvs atstās mazāku ietekmi uz Jūsu veselību un vidi kopumā; 
  • meklē gultas veļu, kas šūta no bambusa vai organiskās kokvilnas; 
  • lai radītu veselīgāku un ekoloģiskāku vidi guļamistabā, izmanto krāsas, kas ražotas uz dabisku sastāvdaļu bāzes; 
  • izmanto energoefektīvu apgaismojumu, gaismas intensitātes regulatorus; 
  • iegādājoties mākslas priekšmetus, dod priekšroku vietējiem māksliniekiem, tādā veidā samazinot oglekļa pēdas nospiedumu jeb preču transportēšanas laikā radīto gāzu izmešu daudzumu. 

 

Pielāgoti un personalizēti risinājumi 

Pielāgoti un personalizēti risinājumi ir kļuvuši populāri dažādās jomās. Individuāli veidotas mēbeles un unikāli dizaina priekšmeti piešķir telpai personisku atmosfēru un īpašu “odziņu”. Tieši Jūsu vajadzībām pielāgoti matrači un spilveni nodrošinās optimālu atbalstu un komfortu, kā arī kalpos ilgāk. Izvēloties personalizējamas preces, Jūs rūpēsieties par savu labsajūtu un veicināsi ilgtspējīgu resursu izmantošanu, samazinot atkritumu daudzumu. 
 

Dabas iedvesmotas krāsas  

Reklāma
Reklāma

Dabas iedvesmoti vizuālie risinājumi vienmēr ir bijuši populāri, taču šobrīd tie ir īpaši aktuāli. Zemes toņi, piemēram, zāles zaļais, terakotas un tumšie meža toņi, veido nomierinošas krāsu kombinācijas, kas guļamistabā rada mierīgu atmosfēru. 
 

Lai atrastu savu ideālo krāsu kombināciju, iedvesmojies no dabas ainavām: 

  • pludmale: gaiši zilas krāsas apvienojumā ar smilšu brūnu un baltu; 
  • tuksnesis: tumši oranži, brūni un zelta toņi; 
  • kalni: vēsi zilie toņi, pelēks un zemes brūnais; 
  • dārzs: maigi zaļie un zemes brūnie toņi, papildināti ar košu un ziedu krāsām. 
     

Lai iegūtu vienotu kompozīciju, kombinējiet šīs krāsas ar atbilstošām tekstūrām, piemēram, linu, kokvilnu vai zīdu, lai radītu harmonisku interjeru, kas iemieso dabas mieru un skaistumu. 
 

Biofīlisks dizains 

 

Biofīlisks dizains ir kļuvis par būtisku mūsdienu interjera sastāvdaļu. Tas ietver dabas elementus un formas interjerā, piemēram, arkas, kupolus un organiskas līnijas, kas veido interesantu kontrastu ar modernisma taisnajām līnijām. Šāds dizains ne tikai piešķir telpai estētisku pievilcību, bet arī veicina miera un harmonijas sajūtu, esot telpā, kas lieliski saskan ar guļamistabas noskaņu.  
 

Ja nav iespējams uzturēt dzīvus augus, izvēlies mākslīgos, kas izskatās pēc iespējas dabiskāk un iekļaujas telpas iekārtojumā. Tāpat varat papildināt istabu ar dabas elementu motīvu gultas veļu un dekoriem. Guļamistabai piestāvēs arī dabas attēli uz sienām, koka aksesuāri un mierīgs, maigs apgaismojums. 
 

Veidojot guļamistabas interjera dizainu, vienmēr atceries, ka galvenais ir miegs un kvalitatīva atpūta, kam seko individuālās vēlmes un modes tendences. 

Saistītie raksti