Mammas pieredze: labākā dāvana bērnam svētkos ir emocijas un kopābūšana

Kas bērnam ir lielākā dāvana? Manuprāt, tās ir emocijas un vecāku nedalīta uzmanība. Pēc pieredzes redzu, ka mantas ātri vien tiek atstātas novārtā un tik krājas plauktos, bet iespēja pavadīt laiku kādā piedzīvojumā vai pasākumā būs dāvana gan bērnam, gan vecākam, un netiks aizpildīti plaukti ar liekām lietām.
Veltiet nedalītu laiku saviem bērniem

FOTO: Ella Karele

Veltiet nedalītu laiku saviem bērniem

Arī manam dēlam (5 gadi) ļoti patīk apmeklēt pasākumus un vēl īpašāk, ja tas tiek pasniegts, kā īpaša dāvana tieši viņam.

 

Tā mēs šoreiz vārda dienā apmeklējām Latvijas Leļļu teātra izrādi “Slavenais pīlēns Tims” 2+. Lai gan dēlam jau ir 5 gadi, nebijām šo izrādi vēl apmeklējuši, bet noteikti vecākus iedrošinātu par šo vecuma norādi nesatraukties, tas ir ieteicamais vecums, no kura var sākt apmeklēt izrādi, bet noteikti arī lielākiem bērniem būs interesanti.

 

Slavenais pīlēns Tims

Mazs, nebēdnīgs pīlēns, kurš izmanto katru izdevību, lai sastrādātu nedarbus, vai tomēr savas nelielās pasaules īstens varonis, kurš uzdrīkstas būt drosmīgs, taisnīgs un patiess, nebaidoties tādēļ iekulties nepatikšanās?

Ļoti pozitīva izrāde, ar lauku dzīvnieku piedzīvojumiem, kas priecēja bez izteiktiem biedējošiem ļaunajiem varoņiem, jo manam dēlam nepatīk raganas. Mazais pīlēns atgādināja pašu dēlu, kas aiz savas zinātkāres mēdz iekulties nepatikšanās, bet tas nav aiz ļauna prāta. Ļoti pozitīvi, ka pīlēns izrādē aizstāv savu ģimeni jebkurā situācijā, pārmāca pāri darītājus, un uzvar labais. Izrāde viegli skatāma, ar dziesmām un starpbrīdi pa vidu. Noteikti izrāde, ar kuru varētu sākt iepazīstināt bērnu ar teātri.

 

Reklāma
Reklāma

Teātra apmeklējums

Leļļu teātris ir piemērots bērniem, un tā noteikti ir pirmā kultūras iestāde, kur bērnu var radināt pie kultūras pasākumiem. Teātrī ir pielāgotas mēbeles mazajiem skatītājiem - lielajā zālē ir paceļami krēsli, bet mazajā zālē bērniem piemēroti soli. Koridorus rotā dažādu izrāžu lelles, lai veidotu interesi jau pirms izrādes. 

Tāpat kā mums pieaugušajiem, arī bērniem teātra apmeklējumu ir vēlme atzīmēt ar kādu gardumu. Jāatceras gan, ka tas nav kino un izrāžu laikā ēst nav atļauts. 

 

Atgādinājums vecākiem 

Bērns no mums ņems piemēru, tādēļ, ejot uz izrādēm, veltām laiku kopābūšanai, sarunām gan par ikdienas jautājumiem, gan redzēto izrādē. Aizmirstam par telefoniem un ikdienas steigu. Šī ir iespēja saposties un skaisti pavadīt laiku.

Šis teātris ir bērniem droša vide, kur pieņemt to, ka labu laiku ir jāsēž mierā un nedrīkst skaļi uzvesties, neviens nepārmetīs, ja arī prieka vai baiļu brīžos bērns patrokšņos, bet vecāks ir atbildīgs par to, lai stāstītu un rādītu bērnam labo piemēru - katram ir sava vieta, ar citiem var draudzēties starpbrīdī, kā arī redzētais tiek pārrunāts pēc izrādes.

 

Bagātināsim bērna iztēli un pasaules redzējumu, lai izdodas kopā piedzīvot skaistus mirkļus!

Saistītie raksti