Oriģinālas idejas, kā izdekorēt svētku galdu bērnu ballītei! Lai nav tā kā citiem

“Plānojot svētku galdu, ir vērts kaut dažas minūtes laika rezervēt galda noformējumam – lai piešķirtu tam priecīgu noskaņu,” saka vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja, Rimi Bērniem eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa dalās viegli īstenojamās idejās, kas liks smaidīt un raisīs svētku noskaņu kā maziem, tā lieliem ballītes viesiem.
Vislabāk, ja galda noformējuma idejas apskatāt un īstenojat kopā ar pašu gaviļnieku.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Vislabāk, ja galda noformējuma idejas apskatāt un īstenojat kopā ar pašu gaviļnieku.

“Vislabāk, ja galda noformējuma idejas apskatāt un īstenojat kopā ar pašu gaviļnieku – arī viņam noteikti būs daudz priekšlikumu! Ja vecākam šķiet, ka bērna rokām gatavotais dekors nav īsti labi izdevies, vienalga atstājiet to uz galda (ja vien bērnam pašam patīk) – bērna ballītes galdu tieši tas darīs mīlīgu un jubilāra sajūtas – īpašas!” iesaka Rimi Bērniem eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa.
 

Ēdiens ar acīm

Šķiet, visātrākais veids, kā likt galdam “atdzīvoties”, ir kādam ēdienam “atvērt” acis. Piemēram, virtuļus pacelt stāvus un sastutēt rindā, izveidojot posmainu tārpiņu.
Priekšā esošajam virtulim pieliek acis un radziņus no sālsstandziņām, un noformējums gatavs!
 

Tāpat acis var “atvērt” augļiem, kotletēm, cīsiņiem mīklā, rasolbļodai u. c. Acis var veidot no majonēzes, krēma, brokastu pārslu ripiņām, olīvu šķēlītēm, krustnagliņām u. c. ēdamām lietām, kas vien mājās pieejamas.
 

Tostermaižu austiņas

Atliek vien ierasto tostermaizi pasniegt citā veidā, lai to ikviens pamanītu! Tostermaizes šķēli nedaudz izrullē ar mīklas rulli un pārgriež uz pusēm tā, lai veidojas divi trīsstūri. No katra trīsstūra izveido “austiņu”, sasprauž to ar koka iesmiņu un liek apgrauzdēties cepeškrāsnī. Pirms maizītes pildīšanas iesmu izņem ārā.
 

Var pildīt ar saldu vai sāļu pildījumu pēc izvēles. Ja iespējams, var sarūpēt dažādu produktu sagataves, lai mazie viesi pirms ēšanas paši piepilda savu maizīti pēc izvēles. Piemēram, saldajā versijā var pildīt saldo biezpienu ar ogām (biezpiens ar putukrējumu un cukuru) vai putukrējumu ar ogām. Sāļajā – krēmsieru ar vai bez piedevām un dārzeņiem, jebkādu uzkodu mērci ar salami desu, šķiņķi vai sieru un dārzeņiem, kas sagriezti strēmelītēs.

 

Reklāma
Reklāma

Makarūnu vai citu pildītu cepumu “kūka”

Sabērt cepumus traukā ir viens variants, bet pasniegt tos kā kūku greznā tornī – pavisam kas cits! Uz cietas pamatnes iesprauž koka iesmiņus un uz tiem uzmanīgi uzver pildītus cepumus – iesmiņu dur cauri nevis pašam cepumam, bet pildījumam (citādi cepums sadrups!). Iesmiņu galos sadur ogas pēc izvēles.

 

Apēdami trauki

Lai pievērstu uzmanību galdam, ēdienus var pasniegt… apēdamos traukos!
Piemēram, gurķu un burkānu salmiņus var pasniegt paprikas traukā. Salātus – tortillas traukā; kāpagatavot traukus no tortillām, skati šeit. 

Saistītie raksti