Kā oriģināli nosvinēt Halovīnu, ja ģimenē ir bērni zem 5 gadu vecuma?

31. oktobrī daudzās pasaules valstīs bērni un vecāki gatavojas atzīmēt mošķu dienu jeb Halovīnu. Kā šos svētkus padarīt jautrus un patīkamus pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem, kuriem daži Halovīna aspekti var likties pārāk biedējoši? Vecākiem vajadzētu apsvērt iespēju meklēt aktivitātes, kas piedāvā svētku jautrību bez biedējošām lietām. Tāpat mūsdienās Halovīnā visbiežāk fokusējamies tieši uz saldumiem un našķiem, kas pašiem mazākajiem svinētājiem vēl nebūs aktuāli.
Halovīnu nav nepieciešams svinēt 31. oktobrī, jo īpaši, ja tev ir mazi bērni, kuri nezina atšķirību.

FOTO: Shutterstock.com

Halovīnu nav nepieciešams svinēt 31. oktobrī, jo īpaši, ja tev ir mazi bērni, kuri nezina atšķirību.

Apmeklējiet rudens karnevālu vai festivālu

Halovīnu nav nepieciešams svinēt 31. oktobrī, jo īpaši, ja tev ir mazi bērni, kuri nezina atšķirību. Meklē vietējo karnevālu vai festivālu, kurā ir iekļauti daži rudens vai Halovīna aspekti (piemēram, ķirbju grebšana), un padari šo aktivitāti par svinību centrālo punktu.

 

Pulcējieties kopā ar citām ģimenēm ar līdzīga vecuma bērniem

Iespējams, ka jūs neesat vienīgā ģimene pilsētā, kas atsakās no tradicionālās Halovīna izklaides – “Saldumus vai izjokosim!” Sazinies ar savu bērnu draugu ģimenēm, lai kopīgi sarīkotu svinības Halovīna tēmā. Tas dos bērniem iespēju socializēties, pārģērbties dažādos tēlos un izbaudīt svētku noskaņu pat bez klasiskajām izklaidēm.

 

Apmeklējiet vecumam piemērotu Halovīna ballīti

Izpēti visus pasākumus savā apkaimē, kas piedāvā šos svētkus pavadīt oriģinālāk, nekā ierasts redzēt amerikāņu filmās. Vecumam atbilstošs pasākums varētu būt lieliska alternatīva šausmu elementiem un pilniem spaiņiem saldumu.

 

Ņem talkā grāmatas

Reklāma
Reklāma

“Man patīk, ja man ir Halovīna grāmatu kolekcija bērniem, un es katru gadu tās aktualizēju,” saka Sūzija Alisone, bijusī skolotāja un grāmatas “Busy Toddler” autore. “Mani bērni katru oktobri nevar vien sagaidīt, kad varēs iepazīties ar šiem iemīļotākajiem izdevumiem. Katru Halovīnu mēs pievienojam arī vienu jaunu grāmatu, lai kolekcija pastāvīgi papildinātos.” Zinot, ka grāmatas iznāks, bērniem ir kaut kas tāds, ko gaidīt ar nepacietību, tāpat kā citi gaida Halovīna vakaru.

 

Padari savas mājas par svētku festivālu

Vieglas Halovīna aktivitātes mājās ir vēl viena lieliska un vienkārša iespēja, kā pavadīt šos svētkus. Ķirbju grebšana, to apgleznošana, Halovīna sajūtu kastes veidošana vai zinātnisko “eliksīru” gatavošana var būt jautrs veids, kā aizraut pašus mazākos svinētājus.

 

Halovīnam nav jābūt tikai par saldumiem! Veselīgi našķi, kas patiks maziem bērniem: 

  • Lai arī lielai daļai vecāku Halovīni, iespējams, saistās ar saldumiem un neveselīgiem našķiem, pastāv alternatīvas. Halovīni ir svētki, kad pieradināt bērnu pie pareiza uztura, piemēram, iekļaujot ēdienkartē ķirbju biezputru, zupu un veselīgus našķus.
  • Pagatavojiet no banāniem „spociņus” – sagrieziet nomizotus augļus uz pusēm un ar šokolādes mērci uzzīmējiet uz tiem spocīgas „sejiņas”.
  • Rotājiet notīrītus mandarīnus ar kivi gabaliņiem, veidojot „ķirbīšus”.
  • Dekorējiet glāzes ar pašdarinātiem Halovīnu rotājumiem un limonādes vietā dzeriet svaigi spiestu burkānu vai apelsīnu sulu.

 

Avots: Parents.com

Saistītie raksti