Vāri olas pareizi un tu uzvarēsi visās Lieldienu kaujās!
Lai Lieldienu olas būtu stipras un tu spētu uzvarēt visās kaujās un arī ripināšanas sacensībās, der zināt pāris būtiskus knifiņus.
Padomi:
- vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā, tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni;
- lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls;
- olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas;
- kad ūdens uzvārījies, uz lēnas uguns olas jāpavāra vēl aptuveni 20–30 minūtes;
- izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā un tikai pēc tam uzmanīgi ar karoti pa vienai jāceļ laukā;
- Lieldienu laikā parasti ir liels pieprasījums pēc baltajām olām, taču tās ir trauslākas par brūnajām.