2 idejas, kā nokrāsot zeltainas olas
Lai Lieldienu olas izdotos košas, šefpavārs iesaka rīkoties šādi: sākumā uzvāri viru – lej katlā ūdeni un pievieno izvēlētās sastāvdaļas, intensīvākam tonim vari pievienot galda etiķi un sāli. Uzvāri viru, tad iecel tajā olas un vāri tās 8–10 minūtes. Kad olas izvārītas, izcel tās no viras. Viru neizlej, bet ļauj tai atdzist. Intensīvākam tonim iecel olas atpakaļ atdzisušajā virā un atstāj vēl uz kādu laiku – ja vēlies, pat uz nakti.
Svarīgi – ja nevēlies, lai olas dzeltenums paliek zils, neatstāj olas karstā virā, jo tās turpinās gatavoties, pat ja katls būs nocelts no plīts!
6 FOTO
Seši neierasti olu krāsošanas veidi
+ 2
Skatīt visus
KURKUMA
Kurkumas virā krāsotas olas izdosies košas un saulainas – no gaiši dzeltena toņa līdz pat oranžam. Ņem paciņu kurkumas, izšķīdini to litrā ūdens un uzvāri. Ieteikums: izmanto baltās olas, novāri 8–10 minūtes, atdzesē viru un olas liec atpakaļ aukstā krāsā. Noturi vismaz 3 stundas, lai krāsa kļūtu intensīvāka.
Kurkumā krāsotas olas. Publicitātes foto.
ZAĻĀ TĒJA, SPINĀTI UN KVIEŠU ZELMEŅI
Zaļās tējas, spinātu un kviešu zelmeņa krāsa ir visneprognozējamākā. Ūdenī vāri tēju un zaļumus kopā ar galda etiķi. Lai iegūtu krāsainas olas tējas novārījumā, ar 10 minūtēm nepietiks, tāpēc labākais veids ir tās atstāt krāsūdenī uz nakti, novietojot vēsā vietā vai ledusskapī.
Zaļajā tējā spinātos un kviešu zelmeņos krāsotas olas. Publicitātes foto.