Ģimenes aicinātas iestādīt tēta varenā spēka simbolu – ozolu. Tēva dienas festivālā ozola stādu tēti saņems dāvanā

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Tēva dienā tētiem katru gadu sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” dāvina ozola stādus – šogad tas būs sarkanais ozols (Quercus rubra) no Jelgavas kokaudzētavas.
Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv Tēva dienā ģimenēm jau tradicionāli dāvina ozola stādu – šis sarkanais (Quercus rubra) kuplodams lai simbolizē tēta spēku un raisa sajūtu: tētis vienmēr ir modrībā par savu ģimeni, tās mieru un drošību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" Tēva dienā ģimenēm jau tradicionāli dāvina ozola stādu – šis sarkanais (Quercus rubra) kuplodams lai simbolizē tēta spēku un raisa sajūtu: tētis vienmēr ir modrībā par savu ģimeni, tās mieru un drošību.

“Pirmajiem 100 tētiem, kam ir vieta, kur iestādīt ģimenes ozolu, dāvanā būs stāds. Lai gadu gaitā kuplodams tas simbolizē tēta spēku un raisa sajūtu: tētis vienmēr ir modrībā par savu ģimeni, tās mieru un drošību,” teic vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, piebilstot, ka “Mammamuntetiem.lv” rīkotajos festivālos šī ir kļuvusi par stabilu tradīciju – dāvināt ģimenēm koka stādu. Mātes dienas festivālā mammas dāvanā saņem egles, vecvecākiem veltītajā festivālā “Zelta ritmi” apmeklētāji saņem priedes stādus,” – tā Inga Akmentiņa-Smildziņa

Par festivālu tradīciju ir kļuvusi arī balvu izloze “Lielajā laimes ratā” – dalība tajā ir bez maksas. Tāpat kā katru gadu, arī šogad pasākumā darbosies tētiem domāto dāvanu darbnīca, kurā varēs izgatavot skaistas dāvanas pašu rokām.

 

Tēva dienas 2023 video stāsts!

 

Reklāma
Reklāma

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome. 

Saistītie raksti