Vienpadsmitais Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā notiks svētdien, 8. septembrī. Tiekamies un sveicam tētus kopā!

Par godu tētiem un Tēva dienai vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” šogad jau vienpadsmito reizi Rīgā rīko Tēva dienas gājienu un festivālu. Ielūdzam ģimenes uz lielajiem svētkiem! Ar svētku gājienu, koncertu, cīņas mākslu šoviem, balvu izlozi uz lielā laimes rata, loku šaušanu, riepu zāģēšanu un daudzām citām aktivitātēm un pārsteigumiem. Tēva dienai veltītais pasākums ir apmeklējams bez maksas.
Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 – ģimenes gaida garšīgi pārsteigumi no “Skrīveru saldumiem”!

FOTO: Mārcis Gaujenietis

Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 – ģimenes gaida garšīgi pārsteigumi no “Skrīveru saldumiem”!

Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā ir pasākums ar mērķi godināt tēvus – pateikt viņiem paldies un to, cik svarīgs tētis ir bērna un ģimenes dzīvē. “Šī gada Tēva dienas festivāla tēma – tēta spēks. Tā caurvīs festivāla skatuves programmu, balvu izlozi uz lielā laimes rata, darbnīcas un stafetes, kurās piedalīties ģimenei dienas garumā,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja un Tēva dienas festivāla rīkotāja. 

“Ik gadu Tēva dienas festivālā piedalās vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas – daudzām jo daudzām ģimenēm Latvijā šā festivāla apmeklēšana ir kļuvusi par tradīciju un veidu, kā skaisti atzīmēt Tēva dienu,” 

stāsta tā rīkotāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Lai arī festivāla formāts ir nemainīgs – sākas ar gājienu pa Brīvības ielu un turpinās Vērmanes dārzā kā svētki visai ģimenei –, katru gadu programma ir bagātināta ar jaunām aktivitātēm un pārsteigumiem.  

 

 

Tradicionālais Tēva dienas gājiens pa Brīvības ielu

Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 – ģimenes gaida garšīgi pārsteigumi no “Skrīveru saldumiem”! Pulcējoties varēs arī bildēties ar dažnedažādiem tēliem. Piemēram, Tēva dienas gājienu krāšņāku darīs milzu lelles no Latvijas Leļļu teātra izrādes "Vecmāmiņas pasakas"

 

Gājienu pavadīs Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija, par gājiena muzikālo noformējumu rūpēsies LR Zemessardzes orķestris majora Anda Kareļa vadībā un perkusionista Nila Īles grupa “ZemeDunn”. 

Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem.

Gājienu dalībnieki aicināti apmeklēt arī ar pašgatavotiem plakātiem! Sestdien, 7. septembrī, TC “Akropole Rīga” darbosies radošās darbnīcas, kurās no plkst. 12.00 līdz 18.00 pasākumu zonā starp A un F ieeju būs iespējams izveidot savu plakātu Tēva dienas gājienam.

 

Uzstāsies trīs mūzikas grupas, notiks cīņu mākslas šovi un deju priekšnesumi

Tētu dziedāšanas un mūzikas spēku varēs piedzīvot, vērojot skatuves programmu – uzstāsies vismaz 20 tētu! Kolīdz noslēgsies gājiens, tā sāksies skatuves programma – ar svinīgām uzrunām to atklās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un labklājības ministrs Uldis Augulis. 

Skatuves programmas turpinājumā uzstāsies tētiem bagātas grupas – folkroka grupa “Juuk”, vokāli instrumentālā grupa “7 dēli” un etnoperkusiju grupa “ZemeDunn”.

Uz skatuves varēs vērot arī tēvu fizisko spēku – gaidāmi dažādu cīņas mākslu paraugdemonstrējumi: uzstāsies paukošanas klubs “Asmens”, brazīliešu nacionālās cīņas mākslas kapueiras klubs “Capoeira Latvia”, būs Japānas paukošanas mākslas šovs kopā ar Latvijas Kendo federāciju, kā arī priekšnesumus sniegs Japānas cīņas mākslas klubs “Kishintai”. Gaidāmi arī deju priekšnesumi – tos rādīs deju studija “Dance Beat” un Veizāna deju skola.

 

Dāvanas tētiem!

Ja tētim dāvana vēl nav sarūpēta, bērni to varēs pagatavot “Mammamuntetiem.lv” radošajās īpaši tētiem domāto dāvanu darbnīcās. Tāpat kā katru gadu, arī šogad pirmie 100 tēti, kuriem ir sava vieta koka iestādīšanai, dāvanā no “Latvijas valsts mežiem” saņems ozola stādu – tēva spēka simbolu. Šogad tie būs sarkanie ozoli no Jelgavas kokaudzētavas. “Jāpiebilst, ka vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajos festivālos šī ir kļuvusi par stabilu tradīciju – dāvināt ģimenēm koka stādu. Mātes dienas festivālā mammas dāvanā saņem egles, vecvecākiem veltītajā festivālā “Zelta ritmi” apmeklētāji saņem priedes stādus,” – tā Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

 

Reklāma
Reklāma

Izpēti, kādas balvas gaidāmas Lielajos Laimes ratos!

Gaidāmi pat divi Lielie Laimes rati!

 

Par festivālu tradīciju ir kļuvusi arī balvu izloze lielajā laimes ratā – dalība tajā ir bez maksas; lielā laimes rata kopējā balvu fonda vērtība pārsniedz 2800 EUR! 

Būs iespēja laimēt dāvanu kartes no sporta kluba “MyFitness”, “Rimi”, “Adventures’ Zone”,  Latvijas Leļļu teātra, “Lidl”, “Laundromat” un paukošanās kluba “Asmens”, saimniecībā un virtuvē noderīgas balvas no “Fiskars”, “Andrito kafija”, “Pophouse”, “Dimdiņi” un “DermaPlast Active”, spēles no “Brain Games” un daudz spēka balvu: no “Silvanols”, “Moller’s”, “Livol”, “Formula Vitale” un “Acorus Balance”. Lielā laimes rata galvenā balva – viedpulkstenis “Samsung Galaxy Watch6”!

 

Izpēti Tēva dienas festivāla karti, lai zini, kur Vērmanes dārzā kas notiks!

 

Pasākuma programma daudzveidīga, piemērota kā ģimenēm ar mazuļiem, tā pusaudžiem

Tēva dienas festivāla komanda īpaši rūpējas, lai festivāls būtu piemērots visām ģimenēm neatkarīgi no bērnu vecuma. Ja ģimene bērniņu vēl tikai gaida, var kopīgi skatīties svētku koncertu. Ja ir mazulītis, var piedalīties “Lidl” rīkotajā “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā. “Lidl” mazuļu zonā varēs arī pabarot bērniņu un nomainīt autiņbiksītes.


“Tā kā šā gada Tēva dienas festivāls veltīts tematam par un ap spēku, tad gan ģimenes locekļi savā starpā, gan ģimenes viena otru varēs izaicināt dažādos spēka pārbaudījumos. 

Piemēram, spēkavīrs un tētis Dainis Zāģeris tētus izaicinās pārbaudījumā – “Riepu zāģēšana ar spēkavīru Zāģeri”,” klāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

 

Zāģēšanas prasmes, tāpat kā iepriekšējos gados, tētiem būs iespēja ierādīt arī saviem bērniem – naglu sišanas un koku zāģēšanas darbnīcā. Tēti savu spēku varēs izjust arī, kopā ar bērniem apmeklējot rotējošo māju – apgrieztās mājas ilūziju! Tēti spēku varēs pārbaudīt arī uzņēmuma “Dimdiņi” rīkotajā turnīrā “Stiprākais tētis”, ģimenei kopā sportot būs iespēja “Silvanola” dabas sporta zālē un sacensties “Akvile” pudeļu sacīkstēs. Izaicinājumus būs sarūpējis arī veikals noliktava “Depo” – skautu un gaidu vadībā varēs apgūt izdzīvošanai dabā būtiskas prasmes, piemēram, siet mezglus, pārvarēt šķēršļus un uzcelt telti. Vērtīgu informāciju par drošību varēs iegūt arī, apmeklējot Valsts policijas, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ekipāžas, kā arī Bērnu aizsardzības centra zonu. 


Gaidāmas arī daudzas jo daudzas aktivitātes, kurās vienkārši dauzīties, izskrieties un rotaļāties! Turklāt ne viena vien Tēva dienas festivāla atbalstītāja rīkotajās spēlēs, piemēram, “Rimi bērniem” precizitātes spēlēs, “Livol” lieformāta cirkā un Pētergaiļa “Cornehole” spēlēs, dalībnieki saņems pārsteiguma dāvanas!

 

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, informācijai seko līdzi www.tevadiena.lv, kā arī “Mammamuntetiem.lv” sociālo tīklu kontos. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome.

 

Skaties Tēva dienas festivāla 2023 atskata video!

Saistītie raksti