Klājam galdu Latvijas svētkiem! Foto

Galda klājuma tēma - Latvijas daba. Pirms visu apsegusi sniega kārta vai peļķēs noslīcinājis lietus, dodies dabā lūkot pēc dekoriem - dzērvenēm, pūpolzariem, smilgām un citām dabas veltēm!

Šajās brīvdienās ar ģimeni dodieties  Latvijas dabā!

FOTO: Artūrs Ķipsts

Šajās brīvdienās ar ģimeni dodieties Latvijas dabā!

Šajās brīvdienās ar ģimeni dodieties  Latvijas dabā! Tas būs jūsu kopīgais piedzīvojums, kurā apstāties un paskatīties uz visu skaisto, kas ir mums apkārt, ko ikdienā tik bieži nesanāk ievērot.

Kādas dabas veltes izvēlēties kā dekorus? Piemēram:

  • Sarkanīgie zari - pūpolu zari;
  • Vāzē - grāvmalā salasīti stiebri;
  • Ķērpji;
  • Burkā - melleņu mētru kāti, kas papildināti ar nokaltušiem, brūnganiem ziedu kātiem;
  • Ozola lapa (Kanādas ozola), uz kuras uzrakstīts novēlējums. Lapa pāris dienas noturēta žurnălā zem sloga, lai nospiežas;
  • Koka mizas, kas nolupušas no kokiem;
  • Virši;
  • Brūkleņu mētras;
  • Lielogu dzērvenes;
  • Dažādas smilgas.

Kā svečturus mēs izmantojām tukšas, melnas pudeles, taču burkas dekoram - melleņu mētru kāti un brūngani dažādu ziedu kāti. Taču visi dekori noteikti nav jāsatilpina tikai uz galda vien - izmanto tos arī telpas dekorēšanai! Piemēram, dažādus grāvmalā salasītos stiebrus, smilgas un citus garo kātu dekorus mēs iekārtojām telpas stūros.

Sārtos pūpolzarus ''klājām'' uz galda galdauta vietā. Tiem virsū šķīvji, kuros ir dažas dienas nospiesta ozollapa ar uzrakstītu novēlējumu. Akcentam - zaļā brūkleņu mētra ar sārtām brūklenēm. Starp šķīvjiem - linu salvete.

Reklāma
Reklāma

Arī trauku izvēlei ir nozīme. Šie Latvijas dabai tik ļoti piestāvošie trauki ir no Laima Ceramics

Ko gatavot uzkodām, desertam, pamatēdienam Valsts svētku noskaņā? Idejas smelies šeit: Idejas sarkanbaltsarkaniem Latvijas valsts svētku gardumiem. Par mūsu gardajām svētku uzkodām paldies Herbārijs un Pupuchi veselīgajiem pupu našķiem.

 

Foto: Artūrs Ķipsts

Saistītie raksti