Mājas receptes kvasam un alutiņam, ko dzert Jāņu vakarā

Jāņu dienas mielasta pamatā ir piena produkti, maize, cūkgaļa un miežu alus. Jāņu siers apļa formā simbolizē sauli un pasauli tās veselumā. Laužot pa gabalam no siera, katrs paņem sev daļu saules spēka. Līgo svētku tradīcija ir arī alus gatavošana un dzeršana. Alus simbolizē saimnieka darba sparu, apstrādājot laukus, iesējot labību, novācot ražu. Tas ir arī lauku ražības rādītājs.

 

 

FOTO: Shutterstock.com

Pat ja tu ne reizi pašrocīgi neesi brūvējis šos tradicionālos Līgo svētku dzērienus, ir vērts mēģināt — tas ir kā eksperiments, kas allaž garšo labāk, ja savām rokām veikts, turklāt ir krietni vien lētāk, nekā veikalā pērkot.

Kvasa un alus veidi ir daudz un dažādi — gan tādi, kas galdā ceļami pāris stundas pēc pagatavošanas, gan tādi, kam jānostāvas vairākas dienas. Laiks meklēt sev piemērotāko recepti!

 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti