Dāvināšanai un svētku smaržai cepam piparkūkas!
Ne tikai pašos Ziemassvētkos, bet visu decembri mājās jāsmaržo piparkūkām. Tās radīs svētku noskaņu, kā arī noderēs dāvināšanai Ziemassvētkos.
Ne tikai pašos Ziemassvētkos, bet visu decembri mājās jāsmaržo piparkūkām. Tās radīs svētku noskaņu, kā arī noderēs dāvināšanai Ziemassvētkos.
Vajadzēs:
120 g medu
50 g brūno cukuru
50 g sviestu
1 olu
vienam citronam norīvētu miziņu
pusi tējkarotes smalki saberztas krustnagliņas
pusi tējkarotes kanēli
pusi tējkarotes kardamonu
50 g brūno pūdercukuru
250 g miltu
pusi paciņas cepamo pulveri
Katliņā uzsilda medu, sviestu un cukuru, maisa, līdz cukurs izkusis, un ļauj atdzist. Atdzesētā masā iemaisa olu, rīvētu citrona miziņu, garšvielas, pūdercukuru un daļu miltu. Atlikušos miltus samaisa ar cepamo pulveri un piemīca mīklai. Mīklu atstāj nobriest 1 stundu, tad izrullē apmēram 1/2 cm biezumā un sagriež pirksta garuma un 3 cm platās sloksnēs. Tās liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 15 - 18 minūtes sakarsētas cepeškrāsns 2. plauktā no apakšas 180 grādos.