3 neparastas idejas garšīgām un ēdamām pašu gatavotām Ziemassvētku dāvanām
Latviešu ticējums vēsta, ka Ziemassvētku galdā ceļami 12 ēdieni, tad nākamais gads gaidāms pārticis un bagāts. Tāpēc, Ziemassvētku laikā ejot ciemos, ļoti iederēsies, ja arī dāvanā nesīsi ko galdā ceļamu.
10 FOTO
3 idejas ēdamām, pašu gatavotām dāvanām
+ 6
Skatīt visus
Šokolādes eglīte šokolādes dzērienam
Šokolādes eglītes uz svētku galda izskatīsies kā grezns dekors, turklāt to labprāt vēlēsies nobaudīt ne vien mazi, bet arī lieli svētku dalībnieki. Tāpat eglītes noderēs, dodaties ziemas piknikā. Paņem līdzi termosā uzkarsētu pienu un uzdāvini katram piknikotājam savu šokolādes eglīti. Tā savu dzērienu pagatavot uz vietas varēs katrs pats.
Nepieciešams:
- piena šokolāde;
- maršmelo;
- krāsaini cukura graudi;
- kokteiļsalmiņš.
Gatavošana: piena šokolādi izkausē ūdens peldē. Veido eglīti, iestiprinot tajā kokteiļsalmiņu. Liec eglītes ledusskapī atdzist.
Neceptie šokolādes kēksi ar čia džema pildījumu
Šie kēksi ir lieliski ar to, ka nav jācep – sapilda veidnēs un liek ledusskapī sastingt. Katru šokolādes gardumu vari iesaiņot caurspīdīgā cepampapīrā kā mazu dāvaniņu.
Nepieciešams:
- 100 g piena šokolādes;
- 100 g aveņu;
- 1–2 ēdamk. cukura;
- 2 ēdamk. čia sēklu.
Gatavošana: ūdens peldē izkausē šokolādi. Vienu ēdamkaroti šokolādes ielej kēksa veidnē, kurā ielikts papīra trauciņš. Šokolādi lej tā, lai tā apklātu visu papīra trauciņu no iekšpuses. Liek ledusskapī sastingt – ja kārta nebūs bieza, pietiks ar 10 minūtēm. Sastampā avenes ar cukuru un čia šeklām. Pagaidi, lai masa uzbriest. Kad šokolāde trauciņā sastingusi, klāj tai pa virsu aptuveni 1/2 līdz 1 ēdamkaroti čia un aveņu masas. Pa virsu lej izkausēto šokolādi. Liek ledusskapī sastingt.
Cepumi – Ziemassvētku eglītes rotājumi
Dāvana būs ātrāk gatava, ja izmantosi jau veikalā iegādātus cepumus. Ēdamos eglītes “rotājumus” nav obligāti jākarina eglītē – tos vari, piemēram, iesaiņot līdzi ciemiņiem, kad viņi pošas mājās.
Nepieciešams:
- apaļas formas cepumi;
- 100 g baltās šokolādes;
- 20 g sviesta;
- konfektes "Trifele";
- dekoratīvais cukurs.
Gatavošana: izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Katru cepumu izmērcē šokolādē, novieto uz cepamā papīra. Rotā ar dekoratīvo cukuru. Pēc tam katram cepumam pieliek konfekti “Trifele” tā, lai cepums izskatās pēc Ziemassvētku eglītes rotājuma, un apsien krāsainu aukliņu. Ļauj šokolādei sastingt.