15 ātri pagatavojami ēdieni Ziemassvētku galdam
Kādas uzkodas pagatavot
- Ātrie gaļas pīrādziņi
Ja vien mājās ir saldētā mīkla, pīrādziņu cepšanu svētkiem patiešām var atlikt uz pēdējo brīdi, jo šie būs gatavi ļoti ātri.
- Pildītās olas
Arī ātri pagatavojama uzkoda. Turklāt vari to papildināt – ar ikriem, lasi, siļķi. Ātri pagatavojama recepte.
- Kraukšķīgie salāti svētku galdam
Svaigi salāti ar vistas gaļu, kuru ir tik ātri pagatavot! Iedvesmojies no šīs receptes!
- Pelēkie zirņi
Ja laicīgi iemērcē, arī zirņus var izvārīt gana ātri! Lasi šeit, kā tie jāgatavo!
- Vācu kartupeļu salāti
Super ātri un gardi. Izmēģini šo recepti!
- Rasols
Ja laika ir mazliet vairāk, var pagatavot rasolu. Te apkopojām 4 Mammamuntetiem.lv pārbaudītas, gardas un dažādas rasolu jeb Olivjē salātu receptes. Turklāt rasola griešanā var iesaistīt viesus un bērnus – kopā darboties patīkamāk.
Kādu gaļas ēdienu pagatavot?
- Cūkas cepetis
Ja jāizvēlas kāds gaļas ēdiens, cepetis, iespējams, būs laba izvēle – jā, tas cepsies ilgi, tomēr šo laiku varat pavadīt, darot ko citu.
- Vistas cepetis
Te ideja, kā pavisam vienkārši pagatavot vistas cepeti.
- Cūkas šņukurs
Ja vien ir pieejama cūkas galva, vari izmēģināt arī izcept cūkas šņukuru!
- Krāsni cepta forele
Ziemassvētkiem piestāv arī zivs ēdiens – forele būs ātri pagatavojama.
Saldie ēdieni
- Rupjmaizes kārtojums
Samērā ātri pagatavojams saldais, īsts ziemas gardums. Rupjmaizes saldēdieni ir īpaši raksturīgi latviešu virtuvei. Un tie ir tik gardi, ka savu aktualitāti nezaudē arī, laikam ejot! Recepte šeit!
Šo saldo pagatavot var gana ātri, tomēr tam ir jānostāvas vismaz stundu, lai būtu gardāks.
- Piparkūkas
Varat mīklu gatavots pats (šeit 3 lieliskas receptes), bet ja steidzaties, labāk izmantojiet jau gatavu. Tad varat atsvaidzināt mīklu ar ledeņu lodziņu.
- Slinkais Napoleons
Radoša pieeja tradicionālajai kūkai, ko var pagatavot patiesi ātri! Tomēr ņem vērā, ka kūkai būs jāievelkas, lai tā būtu baudāma.
- Kanēļmaizītes ar glazūru
Šo kanēļmaizīšu gatavošana aizņems ne vairāk kā 30 minūtes - ieskaitot cepšanu! Izmēģini šo recepti!