Mazi, mīļi pārsteigumi ģimenei un draugiem Ziemassvētku laikā
“Cepot piparkūkas, kādu no tām pārvērt par mazu vīriņu, kas nes dāvanu. Gatavojot maizītes, krēmsieru pasniedz kā smaidīgu sniegavīru. Mīļākās konfektes savējiem piegādā ar rotaļu auto,” Rimi Bērniem eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa dalās vienkāršās idejās, kā savu ģimeni ielīksmot Ziemassvētku gaidās. “Daļu no svētku prieka veido svētku gaidīšanas laiks!”
Piparkūku vīriņš
No piparkūku mīklas veido zvaigznītes. Vienu zvaigznes stariņu izmanto kā roku, kas tur riekstu vai maza izmēra konfekti. Ar šokolādes mērci iezīmē piparkūku vīriņa seju. Piparkūku vīriņš var sēdēt pie rīta kafijas krūzes.
Konfekšu zaķis
No krāsaina kartona izgriež zaķa, kaķa vai cita dzīvnieka figūru, iezīmē tam mīlīgu seju. Pielīmē konfekti tā, lai izskatās, ka zaķis to tur ar vienu ķepiņu. Zaķis var gaidīt pie pēcpusdienas tējas tases.
Šokolādes sveces un bumbuļi
Vienkrāsainā papīrā iesaiņotai dāvanai ar karsto līmi pielīmē egļu zarus. Vienā iezīmē aukliņas un to galos pielīmē apaļas formas grezni iesaiņotas konfektes – izskatīsies, ka zarā karājas eglīšu rotājumi. Virs otra zara pielīmē taisnstūra konfekti un galā uzzīmē liesmiņu – it kā tā būtu svecīte.
Konfekšu piegāde
Uz rotaļu auto ar pašlīmējošo lipekli piestiprina konfekšu iepakojumu. Dāvanu papildina ar egļu zariņu un pārsien ar lenti. Veic konfekšu piegādi sev mīļajam cilvēkam.
Braucošais dāvanu maiss
Mazu dāvaniņu ieliek maisiņā, aizsien ar lenti. Dāvanu maisu ar pašlīmējošo lipekli
piestiprina pie rotaļu auto. Veic dāvanas piegādi.
Sāļais sniegavīrs
Traukā kārto rozmarīna zariņus. Pārtikas plēvē liek mīksto sieru pēc izvēles un veido divas “sniega” bumbas – vienu lielāku un otru mazāku –, lai, liekot vienu virs otras, veidotos sniegavīrs. Bumbas sastiprina ar sālsstandziņām; no tām veido arī sniegavīra rokas. Par acīm un pogām var kalpot piparu graudi. Sniegavīru pārkaisa ar rīvēta siera “sniedziņu”. Pasniedz ar sāļajiem krekeriem.
Olīvu eglīte
Traukā kārto rozmarīna zariņus. Pārtikas plēvē liek mīksto sieru pēc izvēles un veido eglītes formu. Eglītes “skujas” taisa no zaļajām olīvām. Eglītes galā liek burkāna zvaigzni. Pasniedz ar bagetes šķēlēm.