Karstā sviestmaize ar cāli un bumbieriem
Mazliet neparasta sviestmaize!
Sviestmaizes var gatavot no cepta, grilēta vai vārīta tītara vai cāļa. Gaļu ieslīpi sagriež šķēlītēs. Maizes rikas apgrauzdē. Apziež ar margarīnu. Uz maizes rikām liek gaļu.
Bumbierus nomazgā, nomizo un pāršķeļ uz pusēm. Izņem serdītes. Augļus sagriež plānās šķēlītēs. Bumbieru šķēlītes kārto uz sviestmaizēm. Uzkaisa rīvēto sieru.
Maizi cep 225 grādos apmēram 10 minūtes, līdz siers izkusis un ieguvis skaistu krāsu.
Karstmaizītes pasniedz ar salātu lapām un tomātiem.
Sastāvdaļas
- Rīvēts siers
- Bumbieri
- Sviests vai margarīns
- Baltmaizes rikas
- Cāļa gaļa