Ar olu kulteni pildīti tomāti
Tomātiem nogriež "vāciņu", ar tējkaroti izņem mīksto daļu, tad tomātu noliek ar griezumu uz leju, lai notecinātu sulu. Olas sakuļ ar sāli, sasmalcinātām dillēm. Pannā izkausē pusi sviesta, uzlej olu masu. Maisot karsē, līdz olas sarec. Tomātos iekaisa sāli, iepilda olu kulteni. Pārliek "vāciņus". Pannā atlikušajā sviestā liek pildītos tomātus, cepeškrāsnī karsē 5 - 10 minūtes.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Sviests - 1.ēd.k.
- Vidēji lieli tomāti - 2.gab
- Olas - 2.gab
- Sasmalcinātas dilles - 1.ēd.k.
- Sāls