Omlete ar ķirbjiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Notīrītu ķirbi sagriež 5 mm biezās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, ļauj 10 minūtes ievilkties, apziež nedaudz ar sinepēm, apviļā miltos, sviestā apcep brūnas šķēlītes. Olas ar pienu, sāli sakuļ. Apceptās ķirbju šķēles liek porciju panniņā izkausētā sviestā, pārlej sakultas olas, pārliek sasmalcinātas sēnes (vārītas, ceptas vai sālītas), cepeškrāsnī sacep.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 2.gab
  • Piens - 2.ēd.k.
  • Ķirbji - 200.g
  • Sēnes - 50.g
  • Sviests
  • Kviešu milti
  • Sāls, sinepes