Omlete ar ķirbjiem
Notīrītu ķirbi sagriež 5 mm biezās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, ļauj 10 minūtes ievilkties, apziež nedaudz ar sinepēm, apviļā miltos, sviestā apcep brūnas šķēlītes. Olas ar pienu, sāli sakuļ. Apceptās ķirbju šķēles liek porciju panniņā izkausētā sviestā, pārlej sakultas olas, pārliek sasmalcinātas sēnes (vārītas, ceptas vai sālītas), cepeškrāsnī sacep.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Olas - 2.gab
- Piens - 2.ēd.k.
- Ķirbji - 200.g
- Sēnes - 50.g
- Sviests
- Kviešu milti
- Sāls, sinepes